Topptur og svingteknikk for nybegynnere - Varingskollen

Kurs

Fra dato
25. januar 2019 kl. 15:30
Til dato
26. januar 2019 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skikurs, Topptur, Svingteknikk, Randonee
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene, Oslomarka (se kart)
Turkode
12105
Dette arrangementet er over!

Dette er et kurs for deg som ønsker mer glede og sikkerhet i nedkjøring i bratt terreng, samt gjøre oppturene trygge og trivelige ift rutevalg og turvelferd. Vi øver inn grunnleggende toppturferdigheter på en trygg og kortreist måte. Du vil få mer glede og trygghet på både på vei opp og ned i bratt terreng. Kurset holdes i Hakadal - kun 30 minutters togtur fra Oslo. ​

Program

MERK: Oppmøte fredag!

Fredag
Jaren-toget fra Oslo S kl. 15.42 til Varingskollen stasjon. Kursstart kl. 16.30. Retur med tog kl. 20.00.
Fokus på svingteknikk og å bli kjent med utstyr, kort tur på feller - ellers bruk av heis for å øve svingteknikk.


Lørdag
Jaren toget fra Oslo S kl. 09.42. Kursstart kl. 10.30. Retur med tog kl. 16.09.
Vi gjennomfører turen til topps. Dersom forholdene tillater det smaker vi på lokal løssnø

Faglig innhold
Gjennomgang av utstyr for topptur: Pakning/bekledning. Binding (gå, kjørestilling, evt utløserfunksjon, fangreimer/skistoppere) og staver. Bruk av feller
Alpin svingteknikk: Vektoverføring, avlastning, rytme og bruk av armer og staver
Telemark svingteknikk: Instrueres avhengig av utstyr til deltakere og snøforhold
Svingteknikk for løst underlag og skavlete/ujevnt underlag
Rutevalg ved opptur
Kommunikasjon og ledelse i gruppe
Vurdering av bratthet og snøkonsistens

Generell informasjon

Pris
Kr 1199,-.
Ikke-medlemstillegg kr 750. Bli medlem i DNT her. Prisen inkluderer instruksjon

Forkunnskaper

Kurset passer spesielt for de som har litt erfaring med toppturutstyr, men som vil få tryggere svingteknikk - også i bratte forhold, og vil bli bedre rustet til å være med på toppturer i høyfjellet. 

Gradering

Utstyr
Randonè eller telemarkski med feller, liten ryggsekk med nødvendig mat drikke og klær. Dersom du har skredutstyr, ta med dette. Obs! Husk varme klær!

Utstyr kan leies av www.randoneeutleie.no eller www.fast-bikes.no 


Kontakinformasjon og vilkår
Har du spørsmål angående kurset, utstyr eller privattimer anbefaler vi deg å ta kontakt med vår instruktør Pål T. Gamme på ptgamme@gmail.com / 91 73 36 98. For spørsmål om påmelding og betaling kontakt turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon vinter.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

 

Nyhetsbrev og Facebook
Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Topptur og svingteknikk for nybegynnere - Varingskollen

Dette er et kurs for deg som ønsker mer glede og sikkerhet i nedkjøring i bratt terreng, samt gjøre oppturene trygge og trivelige ift rutevalg og turvelferd. Vi øver inn grunnleggende ...

Kontaktinformasjon: