Avlyst NF Metodekurs Bre - Jostedalen

Kurs

Fra dato
26. juni 2019 kl. 20:00
Til dato
30. juni 2019 kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Instruktørkurs, Instruktørutdanning, Brekurs,
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12306
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Metodekurset (instruktørkurs del 1) er første del av utdannelsen for å bli NF-godkjent breinstruktør, i henhold til Nasjonal Standard. Kurset kvalifiserer deg til å kunne gjennomføre assistentpraksis og søke om opptak til veilederkurs. DNT fjellsport Oslo arrangerer metodekurs bre i Jostedalen 27. - 30. juni 

DNT opplever en økende interesse for kurs og turer innen bre, og vi trenger flere breinstruktører. Å jobbe som instruktør har mange positive sider. Du treffer hyggelige folk som har samme type interesser som deg selv, og som trives utendørs og i fjellet. Du treffer også andre dyktige instruktører både i ditt eget og andre miljøer. Sist, men ikke minst; du får muligheten til å inspirere andre til å drive med spennende og bratt friluftsliv. Høres dette ut som noe for deg, ser vi frem til å motta din søknad om deltakelse på instruktørkurs.

Kursbeskrivelse
Deltakerne skal få mest mulig egenpraksis i orientering, veivalg, bevegelsesteknikk, sikringsarbeid og kameratredning. Kursleder og deltakere skal sammen skape et trygt læringsmiljø og fokuset på kurset er at deltakerne skal lære mest mulig.

Du finner mer informasjon om kursinnhold i Nasjonal Standards kursbeskrivelse og temalister for metodekurs bre

Forkunnskaper/opptakskrav

  • Fylt 18 år ved kursets begynnelse
  • Brekurs eller tilsvarende
  • Minst to års erfaring med alpine turer samt breturer sommer som vinter
  • Ha gjennomført turer med overnatting ute hele året, f.eks. i telt vinter og sommer, snøhule og bivuakk
  • Minst 20 døgn i alpint høyfjellsterreng og minst 10 dager i forskjellige breområder (utenom brekurset og i løpet av de siste 5 år) må dokumenteres spesifikt. Det er viktig at det blir dokumentert at særlig erfaringer fra breområder er selvstendig erfaring, der en har vært med på veivalg og sikring underveis. Erfaring fra turer som andre har ledet er av mindre interesse. En må også dokumentere variert erfaring fra både snødekt bre og blåis.

Søknad
Søknadsfrist er 15. mai

Søknaden, inkludert NF loggbok, sendes til DNT fjellsport Oslo fjellsport@dntoslo.no

Husk å vær nøye med utfyllingen - da tar din søknadsbehandling kortere tid. Ved spørsmål om søknad eller loggbok, ta kontakt med Norsk Fjellsportforum

Gangen videre i søknadsprosessen er at DNT fjellsport Oslo sender søknadene videre til styret i NF som vurderer søknaden som godkjent/ikke godkjent. Deretter er det løpende opptak ved godkjente søknader. Kvalifiserte søkere som har søkt før fristen får førsteprioritet. Du kan også søke etter søknadsfristen og får da plass om du er kvalifisert og det fremdeles er ledige plasser. 

Søknadsskjema finnes her (dokumenter dine kurs og generelt erfaringsnivå)

Loggbok finnes her (dokumenter din egen breerfaring)

 

Pris
Kr 5 458,-. Inkluderer instruksjon og overnatting på Jostedalen camping Torsdag - Søndag. Ta med egen sovepose/sengetøy.
Mat og transport er ikke inkludert og dekkes av den enkelte.

Mulighet for refusjon av kursavgift: DNT Oslo og Omegn refunderer kr 1000,- per holdte brekurs for DNT Oslo og Omegn etter utdanning, totalt inntil 2/3 av deltakeravgiften.  Refusjonsordningen gjelder med en tidsbegrensning på 5 år.

Velkommen som søker på DNT fjellsport Oslos instruktørkurs!

 

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vårt Infosenter

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

NF Metodekurs Bre - Jostedalen

Metodekurset (instruktørkurs del 1) er første del av utdannelsen for å bli NF-godkjent breinstruktør, i henhold til Nasjonal Standard. Kurset kvalifiserer deg til å kunne gjennomføre assistentpraksis og søke om ...