AVLYST - Basecamp Sunnmøre - Patchellhytta

Arrangement

Fra dato
19. september 2019 kl. 19:00
Til dato
22. september 2019 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, Basecamp, Sosialt, Fjellsport, Fjelltur, Patchellhytta, Sunnmøre, Slogen
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT fjellsport Oslo
Turområde
Reinheimen, Sunnmørsalpane, Tafjordfjella (se kart)
Turkode
12358
Dette arrangementet er over!

TUREN ER DESSVERRE AVLYST.

Har du drømt om å bestige fjell med fjordutsikt på Sunnmøre? Vi drar på tur til Sunnmørsalpene for å gå på tur i fjell med spektakulær utsikt, og har Patchellhytta som basecamp med god mat og peiskos. Patchellhytta består av tre hytter, og ligger ved foten av Slogen (1564 moh.), sunnmørsalpenes mest kjente topp. Store Smørskredtind (1639 moh.) ruver på andre siden av dalen.

Turlederne våre setter opp turene etter at gruppa har pratet sammen første kvelden på hytta ved ankomst, og sørger for at dagsetappene tilpasses både gruppa og været. Det er bratt terreng i området, og det vil derfor ikke prioriteres å nå topper dersom sikten ikke er tilstrekkelig. Ved godt vær legges det opp til å bestige Slogen og/eller andre topper i løpet av helga. Turen er åpen for alle uansett medlem eller ikke-medlem i DNT, men du må ha fylt 18 år. Turlederne vil sende ut informasjon til deltakene ca 2 uker før turstart, og bidra til å svare på eventuelle spørsmål utover informasjonen på nett.

AKTIVITETER

Fjellturer med dagstursekk (mellom 20 og 45 liter). Det er mulig å legge igjen det tyngste på hytta.

DELTAKERKRAV

Du bør være i brukbar fysisk form, og kunne gå opp mot 1000 høydemeter på 1 dag med dagstursekk i fjellet. Å ha gått i fjellet før er en forutsetning, men du trenger først og fremst å være glad i luftige topper og hyttekos. Erfaring med kart- og kompass er en fordel, men ikke et krav. 

MAT

Turlederne kjøper inn inn til middag siste kvelden. Mat til alle andre måltider må ordnes selv av deltakerne. Ta derfor med minst 1 måltid med frysetørket mat, samt mat til andre måltider du måtte behøve. 

OVERNATTING

Hytta har mange senger, men du må ta med lakenpose eller sovepose. Les mer om Patchellhytta på UT.no

TRANSPORT

Det legges opp til transport med privatbiler, og turlederne bidrar til å koordinere samkjøring for de som reiser fra Oslo. De som kjører fra andre steder enn Østlandet er hjertelig velkommen med på tur, men må organisere transport selv. Oppmøte er på selve Patchellhytta. Se https://en-tur.no/ for kollektivtransport.

UTSTYR

Turlederne sender ut utstyrliste ca 2 uker før avgang. Vind- og vanntett jakke, samt godt fottøy med godt grep er en forutsetning. Se FRIGO.no for leie av utstyr i Oslo.

OM HYTTA OG OMRÅDET

Patchellhytta er et populært dagsturmål i seg selv, men også et perfekt raste- og overnattingssted før en topptur til Slogen, Brekketindane eller Smørskredtindane. Hytta er også en del av Hjørundfjorden Rundt.

Den gamle Patchellhytta er ei fullrestaurert steinbu med 5 køyer. Det var norgesvennen Charles Watson Patchell som fikk satt opp bua på 1920-tallet. Patchell ferierte på Øye hver sommer i en årrekke, og besteg de fleste av tindene i området. Etter noen år med manglende vedlikehold ble steinbua fullstendig restaurert på slutten av 1970-tallet, og siden har den vært holdt godt i hevd. I 1964 ble den nye Patchellhytta bygd. Denne hytta fikk det nyeste tilbygget i 2011. I 2014 kom også ny sikringsbu og toalettanlegg med 15 sengeplasser. 

Sunnmørsalpene er et begrep som brukes om de alpine fjellområdene rundt Hjørundfjorden i ØrstaStranda og Sykkylven kommuner, med tinder på opp mot 1700 moh. rett opp fra fjorden. Blant kjente fjell i Sunnmørsalpene er SlogenKolåstindenHornindalsrokkenSkårasalen og Råna.

PRIS 

Pris: 600,-  Påmeldingsavgiften dekker turlederkostnader og èn felles middag, men inkluderer ikke overnatting og transport. Bestilling av seng må bestilles selv av den enkelte via UT.no

Ikke-medlemstillegg: 750,- Meld deg inn i DNT her

KART

Kart over området kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 i Oslo, på Sørenga, eller på Nettbutikken

 

GENERELL INFORMASJON

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående turen, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vårt Infosenter

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook

Lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

AVLYST - Basecamp Sunnmøre - Patchellhytta

TUREN ER DESSVERRE AVLYST. Har du drømt om å bestige fjell med fjordutsikt på Sunnmøre? Vi drar på tur til Sunnmørsalpene for å gå på tur i fjell med spektakulær ...

Kontaktinformasjon: