2000-metere i Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
22. august 2019 kl. 17:00
Til dato
25. august 2019 kl. 14:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, 2000-Metere, Glitterheim, Jotunheimen, Fjellsport, Glittertind
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT fjellsport Oslo
Turområde
Alvdal Vestfjell , Dovrefjell, Jotunheimen, Rondane (se kart)
Turkode
12332
Dette arrangementet er over!

Trollsteinskvelven er omkranset av breer og tinder i Jotunheimen, og er et området som er relativt sjeldent besøkt. Vi setter opp teltleir midt i dette området, rett nord for Glittertind. Her er turmulighetene mange, og vi vil bevege oss i alpint terreng i høyfjellet mellom breer og over høye tinder. Dette er ikke en tur for de med utpreget høydeskrekk.

Trollsteinkvelven ligger i 1600-meters høyde nordøst i Jotunheimen med flotte toppturer nært tilgjengelig. Her ligger toppene i hestesko rundt oss, blant annet Trollsteinhøe, Gråhøe, Svartholshøe, Trollsteinrundhøe og Grotbreahesten. Hvis værgudene er snille med oss vil et annet mulig turmål være Trollsteinseggje som reiser seg opp på Grotbrean, midt imot Glittertinden. Klatreutstyr vil ikke være nødvendig på denne turen, men det kan forventes en del klyving i bratt terreng.

Hvordan komme seg til Trollsteinkvelven?

Sommerstid går det tog/buss over Otta til Randsverk eller buss om Fagernes til Randsverk. Se https://en-tur.no/.

Fra Randsverk er det skiltet mot Glitterheim langs en bomvei inn til hytta. Med bil tar du fv. 51 til Randsverk og bomvei videre til nasjonalparkgrensen, hvor det er parkeringsplass ved bommen inn til Glitterheim.

 

Program

Torsdag
Oppmøte er på parkeringsplassen ved bommen inn til Glitterheim innen klokka 17 torsdag kveld. Hver og en må ordne transport selv, men turlederne vil bistå med hjelp til å koordinere transport ca 14 dager før avgang. Les på Ut.no.

Fra parkeringsplassen er det ca 2 timer gange på til dels umerket sti inn mot Trollsteinskleven hvor vi etablerer teltcamp.

Fredag
Tur etter gjeldende forhold. Om været tillater det går turen til en eller flere av toppene over 2000 meter i området.

Kvelden bruker vi til røverhistorier, god mat, og generell teltkos.

Lørdag

Tur etter gjeldende forhold. Om været tillater det går turen til en eller flere av toppene over 2000 meter i Jotunheimen.

Kvelden bruker vi til røverhistorier, god mat, og generell teltkos.

Søndag

Denne dagen bruker til å bryte leir og ta oss og tilbake til parkeringsplassen. Vi sikter på å være nede på parkeringsplassen til 1400, og sørger for at alle kommer seg videre hjem.

 

Generell informasjon
Pris
Kr 886,-. Prisen inkluderer turledelse. Alle andre kostnader må dekkes av den enkelte deltaker.
Ikke-medlemstillegg kr 750. Bli medlem i DNT her.

Forkunnskaper
Turen krever god fysisk form da det er solide dagsetapper og mange høydemeter både opp og ned. Med god fysisk form menes å kunne gå 1300 høydemeter på en dag med dagstursekk (ca 30 - 45 liter). Turen krever og at deltakerne er komfortabel med høyder da området er både luftig og krever klyving enkelte steder. Det forventes at deltakerne har erfaring med å orientere i høyfjellet ved hjelp av kart og kompass.

Mat

Alle måltider må ordnes selv av den enkelte deltaker. Frysetørket eller noe lettlaget er anbefalt for å ikke bruke unødig mye tid på matlaging, samt å spare vekt. Det er dermed også en fordel å ha med primus, men ikke et krav.

Kart
Jotunheimen Aust 1:50 000. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Utstyr

En dagstursekk over 40 liter er anbefalt i tillegg til en større sekk med plass til blant annet liggeunderlag og sovepose. Ta gjerne med telt om du har, enten det er lite eller stort.

Turlederne vil sende ut en mer detaljert pakkeliste ca 14 dager før turstart.

Se DNTs pakkeliste for sommerturer.

 

GENERELL INFORMASJON

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående turen, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vårt Infosenter

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook

Lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

 

2000-metere i Jotunheimen

Trollsteinskvelven er omkranset av breer og tinder i Jotunheimen, og er et området som er relativt sjeldent besøkt. Vi setter opp teltleir midt i dette området, rett nord for Glittertind. Her er turmulighetene mange, ...