Avlyst Trygge toppturer i Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
3. april kl. 20:00
Til dato
5. april kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Randonne, Dntfjellsport, Randonee, Skitopptur, Splitboard
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12542
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsak: koronavirus

Er du glad i topptur, men ønsker mer erfaring i trygge omgivelser? Turen gjennomføres som to dagsturer i nærheten av Gjendesheim og Valdresflya. Vi besøker trygge topper som gir god skikjøring og sikre snøforhold.


PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Gjendesheim
Oppmøte kl 20:00 på den betjente DNT hytta Gjendesheim. På Gjendesheim blir det middagsservering og innsjekk. Når alle deltakerne har ankommet gjennomgår vi i fellesskap turplanen for neste dag. Værforholdene og praktiske detaljer gjennomgås i gruppa. 

Dag 2: Turdag
Avreise ved parkeringsplassen på Gjendesheim kl 08:00. Utstyr sjekkes og gruppa kjører felles til Valdresflya eller en annen destinasjon man har blitt enig om ut ifra de gjeldende forhold. Det blir felles lunsj ute på tur, før gruppa returnerer langs samme rute. Kvelden avsluttes med middag på Gjendesheim.

Dag 3: Turdag og hjemreise
Avreise ved parkeringsplassen på Gjendesheim kl 08:00. Gruppa kjører felles fra parkeringsplassen til avtalt detinasjon. Etter turen returnerer gruppa til Gjendesheim rundt kl 17:00.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 2 860,- på/av Gjendesheim
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 8

Turpakken inkluderer: turlederkostnader, kost og losji på Gjendesheim. 
Transport er ikke inkludert i prisen. Se VY for tobilletter og priser.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Det går ikke kollektivtilbud helt fram til Gjendesheim om vinteren/påsken. Nærmeste stoppested er Otta (tog) eller Vågåmo (buss). Gjendesheim kan formidle transport herfra, ta kontakt med oss på gjendesheim@dnt.no

Hovedleder tar kontakt med deltakerne ca 1-2 uker før turstart for å samordne transport. 

Vi går sammen med turleder i et risikofellesskap hvor det forventes at deltakerne skal ha erfaring fra tilsvarende turer i vinterfjellet.

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Forkunnskaper:
For å delta må du beherske å kjøre nedover på ski uten større vansker, men det er ikke krav til at du er en topptur-ekspert. Du må være i form til å gå dagsturer med sekk og tungt utstyr, og kjenne til bekledning for vinterstid.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Det kreves videre en del utstyr spesielt for toppturer. Se listen under for utstyr som er påkrevd for turen:

  • Randonee eller telemarkski med skistoppere
  • Feller
  • Staver
  • Skredsøker
  • Spade
  • Søkestang
  • Skibriller eller solbriller

Kart og ruteinformasjon:
Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hytta her: 
Gjendesheim

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.
__

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre tur- og kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Trygge toppturer i Jotunheimen

Er du glad i topptur, men ønsker mer erfaring i trygge omgivelser? Turen gjennomføres som to dagsturer i nærheten av Gjendesheim og Valdresflya. Vi besøker trygge topper som gir god skikjøring ...