Langløpstur i Femundsmarka

Fellestur

Fra dato
6. august kl. 10:00
Til dato
9. august
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Løpetur, Dntfjellsport, Femunden, Turkatalog2020, Maraton, Turkatalog2020_Løpetur
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
12718

Å løpe fra hytte til hytte i fjellet er herlig! Med lett oppakning og raskt tempo går denne turen gjennom Femundsmarka fra sør til nord. Turen følger for det meste T-merkede stier, men vil også gå utenom merket sti for å nyte utsikten fra noen flotte topper underveis, inkludert utsikt til Sverige og Rondane fra Stor-Svuku. 

 

PROGRAM

Dag 1: Elgå til Svukuriset over Elgåhogna (ca 20 km)
Avreise fra Oslo Bussterminal med Trysilekspressen kl.10.00 til Trysil busstasjon. Videre med lokalbuss mot Elgå kl. 13.45 (fra Trysil). Vi går av bussen på Dalseth (Engerdal) og turen starter herfra kl. 15.45.

Etter en drøy kilometer langs vei, følger vi merket sti opp til Elgåhogna. Det er omtrent 600 meter stigning til toppen. Videre følger vi fjellryggen øst og nordover, og deretter ned til stien som passerer Revlingsjøane. Deretter til den betjente hytta Svukuriset, hvor treretters middag venter. Vi benytter kvelden til felles samling for å bli bedre kjent, evaulere dagens etappe samt informasjon om resten av turen. 

Dag 2: Svukuriset – Røvollen via Stor-Svuku (ca 25 km)
Etter Svukurisets frokostbuffet går turen langs velmerket sti opp til Stor-Svuku (Svahke), en stigning på nesten 600 høydemetere. Fra toppen løper vi nord-vest, utenfor sti mot Falkfangerhøgda og stien til Røvollen. Heretter går ruten slakt nedover mot elva Røa, som vi krysser med helåsbru, før siste innspurt mot Røvollen. Det er kort vei fra Røvollen til elva med mulighet for bading, og området er rikt på skogsbær.

Dag 3: Røvollen – Marenvollen via Gråvola (43 km)
Dette er turens lengste etappe. Ruten går nordover, via Gråvola, og nesten over til Sverige, før vi dreier vestover til Ljøsnåvollen. På Ljøsnåvollen stopper vi for å fylle opp energilagrene med seterens lokalmat. Etter pausen gjenstår halve etappen, vestover og langs rødmerket sti, til selvbetjeningshytta Marenvollen. Her blir turens siste overnatting.

Dag 4: Marenvollen – Røros (16 km)
Etter en felles frokost legger vi ut på turens korteste dagsetappe til bergstaden Røros. Her vil det bli mulighet for dusj og kjøp av mat (dette må deltakerne dekke selv). Det er lagt opp til å rekke toget til Hamar (korrespondanse til Oslo S) med avreise kl. 16.20 fra Røros stasjon. Ankomst Oslo S kl. 21.26.

Med forbehold om endring i programmet!

Løpetidene i programmet er inkludert pauser. Tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 8-10 mi / km (6 – 7,5 km/t). Da har vi ikke tatt hensyn til pauser, vær- og føreforhold, og lignende.

Generell informasjon

Pris:
Kr. 2850,-
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.
På denne turen får DNT medlemmer mellom 16 og 26 år en rabatt på kr 500,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond.
Turen er støttet av Bjørstads Stiftelse med kr 500,-.

Turpakken inkluderer: turledere og kost og losji på Svukuriset, Røvollen og Marenvollen.

Transport er ikke inkludert i prisen, og må bestilles og dekkes av hver enkelt deltaker på egenhånd.
Se VY for tobilletter og priser.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere på denne turen: 12 (pluss 2 turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: svart
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste løpeturen kan bli krevende med utfordrende vær.  Pakk sekken riktig og smart. Les også om kravene spesielt til denne turen.

Forkunnskaper:
Du må kunne løpe en distanse på 20 km med sekk i terreng på 2,5 time eller raskere – fire dager i strekk. Du bør ha løpt et (halv)maraton tidligere.

Det er viktig å prøveløpe lengre turer med pakket sekk før løpeturen i Femundsmarka. Det er viktig at løpeskoene blir testet i både tørt og vått vær før løpeturen. Stirsdag kan være en god treningsarena. Vi anbefaler å delta på treningsturen 16.mai (se informasjon lenger ned)  

Før fjellturen:

Informasjonsmøte onsdag 29.april
Onsdag 29.april  blir det informasjons- og inspirasjonsmøte. Temaet er "Løping i fjellet". Turlederne Maria og Fredrik Emil, vil dele sine erfaringer fra sine løpeturer i fjellet med dere. Turleder Per vil komme med ernæringsråd/tips og kanskje noen smaksprøver fra en særegen opprinnelse som kan overraske.

Kvelden vil også inneholde en gjennomgang av årets fjell-løpetur i Rondane og Femunden, der turlederne går gjennom programmet, løpeforholdene, utstyr som kreves etc. Spørsmål fra deltakere besvares.
Påmelding her.

Treningstur lørdag 16.mai 
Lørdag 16.mai inviterer vi alle som vil, til en treningstur i Marka hvor vi løper fra Nydalen via Brekke, Ullevålseter, Skjennungstua og Vettakollen til Sognsvann. Løpeturen legges på fine stier i Nordmarka og vi beregner å løpe ca 30 km totalt. Turledere Frederik Emil, Per og Maria anbefaler på det sterkeste å delta på denne treningsturen. Her er alle som har meldt seg på en av fjellturene velkommen, og også dere som kanskje kunne tenke dere å melde seg på. Dette er en fin måte å teste løpeformen!
For mer informasjon og påmelding se her.

Utstyr til løpeturen:
For å få en sekk på under 5-6 kilo (med niste og drikke/væske) er det viktig å pakke smart og forslag til pakkeliste finner du her: Pakkeliste

Det er vektbesparende å velge klær til å bruke på hyttene som en også kan løpe i, hvis været skulle bli dårlig og kaldt underveis. Femunden kan by på en del mygg og det anbefales å ta med myggspray.

Det er viktig å prøveløpe lengre turer med pakket sekk og løpeskoene i forkant av løpeturen i Femundsmarka. Løp i tørt og vått vær da det er stor forskjell på hvordan skoene føles/oppfører seg når de blir våte. Det er det viktig å vite før turstart

Alle hyttene er utstyrt med det vi trenger trenger av kopper, kar, ved og gass. Det er matservering på Svukuriset, mens selvbetjeneningshyttene Røvollen og Marenvollen har proviantlagre (ikke ferskmat). På selvbetjeningshyttene lager vi felles middag og frokost.

Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste løpeturen kan bli krevende med utfordrende vær. Pakk sekken riktig og smart. Les også om kravene til denne turen.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Femunden Nord, 1:50 000 (nr 2721 hos Nordeca) og Røros Feragen, 1:50 000 (nr 2720 hos Nordeca). Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i et av DNTs tursentere eller i vår nettbutikk.

Les mer om hyttene her:
Svukuriset
Røvollen
Ljøsnåvollen
Marenvollen

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår. Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Instruktører og turledere:
Våre kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Langløpstur i Femundsmarka

Å løpe fra hytte til hytte i fjellet er herlig! Med lett oppakning og raskt tempo går denne turen gjennom Femundsmarka fra sør til nord. Turen følger for det meste ...

Kontaktinformasjon: