Traverser i Rondane

Fellestur

Fra dato
20. august 2020 kl. 14:00
Til dato
23. august 2020 kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2020_Topptur, Turkatalog2020, Dntfjellsport, Topptur, Sommer, Rondane
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
12663
Dette arrangementet er over!

Bli med og gå traverser og bratte topper i vakre Rondane. Vi inviterer til en spennende langhelg med flere luftige toppturer, fantastiske utsikter, mange høydemeter, løs steinur og lange, krevende dagsetapper. Tar du utfordringen?

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Rondvassbu (1191 moh) (6 km)
Oppmøte på Spranget kl 18.00. Fra Spranget sykler vi inn til Rondvassbu (6 km). Vi nyter en tre-retters middag og benytter kvelden  i peisestua til å bli litt bedre kjent og informere om turen videre. 

Dag 2:  Rondvassbu-  «Gullrekka» - Bjørnhollia (894 moh) (12 timer)
Etter en god frokost tar vi båten over Rondvatnet og følger T-merket sti inn til Rondvassdalen. Ved Bergedalstjønnin så tar vi av stien og og bestiger vår første 2000-meterstopp, Digerronden (2016 moh). Deretter går vi noen hundre høydemetre ned før vi går opp på Midtronden vest (2060 moh) og Midtronden øst (2042 moh). Vi sparer det beste til slutt og når toppen av Høgronden (2118 moh) der vi kommer inn igjen på T-merket sti. Den følger vi ned til bjørkeskogen i Langglupdalen, hvor det igjen er mulighet for å fylle vannflaskene. Deretter videre til Bjørnhollia og en deilig tre-retters middag venter oss. 

Dag 3: Bjørnhollia -  Rondvasshøgde (1838 moh) -  Rondvassbu (12 timer)
Etter en bedre frokost, som oftest med hjemmelaget brød og pålegg, starter vi dagens etappe med å følge T-merket sti inn i bjørkeskog i Illmanndalen. Vi har ikke før kommet oss inn i dalen, innen vi tar av stien og går opp på Veslesvulten (1579 moh). Herfra skal vi holde oss på Rondvasshøgde hele veien til Storronden (2138 moh). Rondvasshøgde er en snill travers som gradvis stiger 600 m fra første topp. Den er noe bratt ned mot Langbotn og har en flott utsikt. Fra Storronden så klyver vi ned steinuren og treffer T-merket sti opp mot Vinjeronden (2044 moh) og deretter en noe brattere travers mot Rondanes høyeste topp Rondeslottet (2178 moh). En god tre-retters smaker godt etter denne kraftanstrengelsen.

Dag 4: Rondvassbu - Smiubelgin - Trolltinden (2018 moh) - Spranget (10 timer). Hjemreise
Vi avslutter helgen med en spektakulær tur til Trolltinden. Det blir fantastisk utsikt og luftige strekninger. Etter frokost går vi rundt utløpet av Rondvatnet og passerer det fasinerende Jutulhogget - som sies skapt av sagntrollene i Rondane. Deretter slakt oppover mot fremre Kaldbekkbotn ved foten av Smiubelgmassivet. Etter ca. fem km på sti, kommer vi deretter til den ordentlige stigningen. Oppe på sadelen rett vest for Storsmeden tar vi av stien og holder høyden forbi 1885 moh toppen, og så videre opp på 1897 moh toppen. Deretter følger vi Smiubelgintraversen opp til Trolltinden (også kalt Sagtind) på 2018 moh. Den minst besøkte 2000 meter toppen i Rondane er også unik å besøke. Dette er en bratt og krevende tur som krever klyving på flere partier. Retur samme vei som vi kom. Deretter sykler vi ned til Spranget og parkeringen før hjemreise ca. kl. 18.00.

Alternative turer søndag for slitne kropper:
Det er mulig å legge turen til Storsmeden (2016 moh), også denne toppen er navngitt etter et troll. Dette er en kortere tur, men den krever også klyving og har bratt og løs steinur. Turen er estimert til 5-7 timer.

Tredje alternativ er en snill tur på rødmerket sti til Veslesmeden (2015 moh). Turen er estimert til 4-6 timer. Denne turen følger sti hele veien og har ingen klyvepartier eller løs steinur.

Turleder i samråd med gruppen kommer frem til beste løsning ut fra rådende føre- og værforhold, samt formen i gruppa.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon

Pris:
Kr. 3790,-
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.
På denne turen får DNT medlemmer mellom 18 og 26 år en rabatt på kr 500,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond.
Turen er støttet av Bjørstads Stiftelse med kr 500,-.

Turpakken inkluderer: turledere og kost og losji på Rondvassbu i to netter og Bjørnhollia en natt.

Transport er ikke inkludert i prisen, og må dekkes av den enkelte deltaker på egenhånd. 
Se VY for tobilletter og priser.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere på denne turen: 10 (pluss to turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: svart
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. 

Forkunnskaper:
Turen inneholder mye stigning og lange dagsetapper. Du bør derfor være i god fysisk form og vant til å gå med sekk i ulendt terreng. Turleder forbeholder seg retten til å avvise deltakere som ikke anses til å være i tilstrekkelig god form.

Sammen med turleder går vi i et risikofellesskap hvor det forventes at deltakerne skal ha erfaring fra tilsvarende turer i sommerfjellet.

Utstyr/pakkeliste:
Sommerfjellet er vakkert, men lunefullt. Pakk sekken riktig og smart.
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Les mer om hyttene her:
Rondvassbu
Bjørnhollia

Smittevernstiltak på aktiviteter og hytter
DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for aktiviteter og for hyttene, som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber alle om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Ved klatring, bre- og fjellsportaktivitet forholder vi oss til Norges Klatreforbunds anbefalinger. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på aktivitet. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand. 

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rondane Nord, 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i et av DNTs tursentere eller i vår nettbutikk.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår. Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Instruktører og turledere:
Våre kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Traverser i Rondane

Bli med og gå traverser og bratte topper i vakre Rondane. Vi inviterer til en spennende langhelg med flere luftige toppturer, fantastiske utsikter, mange høydemeter, løs steinur og lange, krevende ...

Kontaktinformasjon: