Fjellkirke og bretur i Breheimen - Tverrådalskyrkja og Tundradalskyrkja

Fellestur

Fra dato
24. september 2020 kl. 19:00
Til dato
27. september 2020 kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Bretur, Dntfjellsport, Telttur, Topptur
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12650
Dette arrangementet er over!

I Breheimen ligger noen av landets høyeste fjellkirker, og på denne turen skal vi bestige de majestetiske og luftige toppene Tverrådalskyrkja og Tundradalskyrkja. Turene vil gå over Austre Kollebreen og Fortundalsbreen, så det kreves at du har erfaring tilsvarende brekurs. Etter to dager i telt, overnatter vi den siste natten på eventyrlige Sota Sæter, hvor vi koser oss med en god middag.

 

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Sota Sæter og teltleir
Oppmøte på Sota Sæter kl. 19.00. Turleder vil koordinere felles transport eller samkjøring.

Vi følger DNT merket sti fra Sota Sæter mot Fortundalsbreen i ca to timer. Vi etablerer teltleir innen landskapet blir til steinsrøys, omtrent der stien deler seg mellom Tverrådalen og Steindalen. 

Dag 2: Topptur til Tverrådalskyrkja (2088 moh)
Vi går inn Tverrådalen mot Austre Kollebreen. På breen tar vi på oss tau og stegjern før vi går videre mot sørenden av Tverrådalskyrkja ved punkt 2018 moh. Fra punkt 2018 moh går vi nord opp på selve Tverrådalskyrkja (2088 moh). Vi returner til punkt 2018 moh før vi tar på oss tau og stegjern og går ned Fortundalsbreen mot teltleiren.

Dag 3: Bretur på Fortundalsbreen og topptur til Tundradalskyrkja (1970 moh)
Denne dagen går vi inn mot Fortundalsbreen hvor vi tar på oss stegjern og tau. Breen følges litt sørover før vi dreier østover mot Tundradalskyrkja. Når vi har gått av breen fortsetter vi nord over Tundradalskyrkja (1970 moh). Fra toppen fortsetter vi nordøst ned mot Steindalen og campen. Vel nede i teltleiren pakker vi ned teltene og går videre mot Sota Sæter, hvor vi spiser en vellforjent 3-retters middag.

Dag 4: Tur og hjemreise
Vi går en liten rusletur til en topp, hytte eller vann i nærheten, før vi returnerer til Oslo S. Avreise innen kl. 15.00. 

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon

Pris:
Kr. 1790,-
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.
På denne turen får DNT medlemmer mellom 18 og 26 år en rabatt på kr 500,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond.
Turen er støttet av Bjørstads Stiftelse med kr 500,-.

Turpakken inkluderer: turleder og teltmiddag torsdag og fredag. I tillegg inkluderer turpakken overnatting, middag og frokost på Sota Sæter fra lørdag til søndag.

Transport er ikke inkludert i prisen. Deltakerne må selv ordne frokost, lunsj og snacks.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere på denne turen: 8 (pluss 2 turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne

Gradering av turen: svart
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. 

Forkunnskaper:
Denne turen foregår i alpint terreng utenfor merket sti. Vi bor på 1600 moh og det kan bli kaldt og kjølig på kvelden. Turene foregår enda høyere, over 2000 moh, og ved dårlige vær kan det bli sludd, snø og minusgrader.

Dagsturene er middels lange og middels krevende og vil til dels foregå i alpint terreng utenfor merket sti. Deltakerne må ha erfaring fra slike turer og i tillegg ha erfaring tilsvarende brekurs.

Sammen med turledere og instruktører går vi i et risikofellesskap hvor det forventes at deltakerne skal ha mye erfaring fra tilsvarende turer i sommerfjellet.

Utstyr:
Personlig utstyr:
Sele, hjelm, stegjern, isøks, 2x120 slynger, 2x vanlige binere, 3x skrukarabinere, 2x klemknuter.

Foruten klatre- og breutstyr må deltakerne ha med sovepose, telt og kokeutstyr.

Det kan være kjekt med to sekker, en stor (ca 65-100 L) til bæring av alt utstyr opp til camp og en mindre dagstursekk (minst 40 L).

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Leie av utstyr:
Alt breutstyr, unntatt sko, kan leies. Pris for komplett pakke er kr 300,- for turen. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding, eller senest to uker før kursstart.

Les mer om hyttene her:
Sota Sæter

Smittevernstiltak på aktiviteter og hytter
DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for aktiviteter og for hyttene, som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber alle om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Ved klatring, bre- og fjellsportaktivitet forholder vi oss til Norges Klatreforbunds anbefalinger. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på aktivitet. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand. 

Kart og ruteinformasjon:
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår. Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Instruktører og turledere:
Våre kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Fjellkirke og bretur i Breheimen - Tverrådalskyrkja og Tundradalskyrkja

I Breheimen ligger noen av landets høyeste fjellkirker, og på denne turen skal vi bestige de majestetiske og luftige toppene Tverrådalskyrkja og Tundradalskyrkja. Turene vil gå over Austre Kollebreen og Fortundalsbreen, så det kreves at ...

Kontaktinformasjon: