Tinderangling ved Gjendebu

Fellestur

Fra dato
23. juli 2020 kl. 17:30
Til dato
26. juli 2020 kl. 17:30
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2020_Grønntur, Turkatalog2020_Topptur, Turkatalog2020, Gjendebu, Telt, Tinderangling, Fjelltur, Fjellsport, Jotunheimen, 2000-Metere
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT fjellsport Oslo
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12705
Dette arrangementet er over!

Midt i hjertet av Jotunheimen, i skjæringspunktet mellom høgfjell og skog, ligger vakre Gjendebu omkranset av praktfulle tinder og breer i overdådig utvalg i alle retninger. Her er det mange spennende og unike fjelltopper å velge mellom.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Gjendebu (1000 moh)
Oppmøte på Gjendebu kl. 17.30. Deltakerne må selv komme seg til Gjendebu med Gjendebåten eller på annen måte til fots. Husk å bestille billetter på Gjendebåten på forhånd om du velger å ta båten fra Gjendesheim.

Dag 2: Toppturdag
Tur etter gjeldende forhold. Mulige topper for dagen er Nordre Svartdalspiggen (2137 moh), Slettmarkshøe (2190 moh), Knutsholstinden (2341 moh), og andre nærliggende perler. Kvelden bruker vi til røverhistorier, god mat og generell hyttekos inne på Gjendebu. 

Dag 3: Toppturdag 
Tur etter gjeldende forhold. Mulige topper for dagen er Nordre Svartdalspiggen (2137 moh), Slettmarkshøe (2190 moh), Knutsholstinden (2341 moh), og andre nærliggende perler. Kvelden bruker vi til røverhistorier, god mat og generell hyttekos inne på Gjendebu. 

Dag 4: Toppturdag. Hjemreise
Tur etter gjeldende forhold. Gjendetunga (1516 moh), Bukkelægeret, eller andre turer i nærheten av Gjendebu. Vi avslutter kl. 16.00 på Gjendebu, slik at man kan ta Gjendebåten tilbake til Gjendesheim. 
 

Generell informasjon

Pris:
Kr. 3790,-
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.
På denne turen får DNT medlemmer mellom 18 og 26 år en rabatt på kr 500,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond.
Turen er støttet av Bjørstads Stiftelse med kr 500,-.

Turpakken inkluderer: turledere, kost og losji på Gjendebu

Transport er ikke inkludert i prisen, og må bestilles og dekkes av den enkelte deltaker på egenhånd.
Se Valdesekspressen for priser og billetter.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere på denne turen: 10 (pluss 2 turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: svart
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. 

Forkunnskaper:
Turen krever god fysisk form, da det er solide dagsetapper og mange høydemeter. Med god fysisk form menes å kunne gå 1000 høyedemeter på en dag flere dager i strekk. Pakk lett, eller ta med dagstursekk (ca 30-45 liter) i tillegg til en større sekk.

Turen krever også at deltakerne er komfortable med høyder, da området er luftig og krever klyving enkelte steder. Det forventes at deltakerne har erfaring med å navigere i høyfjellet ved hjelp av kart og kompass. Klatreutstyr er ikke nødvendig, men erfaring med klatring er en fordel.

Utstyr:
En dagstursekk over 30 liter er anbefalt. Sekk over 65 liter regnes som for tungt på denne turen. 

Sommerfjellet er vakkert, men lunefullt. Pakk sekken riktig og smart.
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter.

Smittevernstiltak på aktiviteter og hytter
DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for aktiviteter og for hyttene, som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber alle om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Ved klatring, bre- og fjellsportaktivitet forholder vi oss til Norges Klatreforbunds anbefalinger. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på aktivitet. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand. 

Les mer om hyttene her:
Gjendebu

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Aust eller Calazo Jotunheimen, begge 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår. Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Instruktører og turledere:
Våre kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Tinderangling ved Gjendebu

Midt i hjertet av Jotunheimen, i skjæringspunktet mellom høgfjell og skog, ligger vakre Gjendebu omkranset av praktfulle tinder og breer i overdådig utvalg i alle retninger. Her er det mange spennende og ...

Kontaktinformasjon: