Kajakk og toppturer fra Torfinnsbu

Fellestur

Fra dato
28. august 2020 kl. 14:00
Til dato
30. august 2020 kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Telt, Torfinnsbu, Tinderangling, Fjellsport, Jotunheimen, 2000-Metere, Kajakk, Topptur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT fjellsport Oslo
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12706
Dette arrangementet er over!

Bli med på en kombinert fjellsportopplevelse – kajakkpadling i Jotunheimen kombinert med toppturer. Ved bredden av Bygdin og foten av de trolske Torfinnstindane overnatter vi i telt. 

 

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Bygdin Høyfjellshotell (1065 moh). Padletur fra Bygdin til Torfinnsbu (1063 moh) (2 timer)
Oppmøte ved Bygdin Høyfjellshotell kl. 14.00, hvor vi pakker og sjøsetter kajakkene. Turleder vil koordinere felles transport eller samkjøring. Padleturen fra Bygdin til Torfinnsbu tar ca. 2 timer. Ved den selvbetjente DNT hytta Torfinnsbu setter vi opp teltene. Det er også mulig å overnatte i hytta, men dette må organiseres og bookes selv. Vi lager mat i teltleiren, blir kjent og planlegger turene for de neste dagene.

Dag 2: Toppturdag med Kvitskardtinden (2193 moh)
Mulige mål for denne dagen er å bestige Kvitskardtinden (2193 moh), gjerne via Vestre Torfinnstind (2085 moh) og Torfinnsegge. Fra Torfinnsbu går det bratt oppover mot Vestre Torfinnstind. Uren kan være ganske løs noen steder, så vi anbefaler derfor å ha med hjelm. Ryggen smaler en del av ut mot toppen og må karakteriseres som luftig, men det er rikelig med gode tak. Fra Vestre Torfinnstinden følger vi eggen nordover med relativt enkel adkomst til Kvitskardtinden. Returen fra Kvitskardtind går sørover via Kvitskardoksle (2065 moh), eventuelt ned nordvestryggen og så sørover til Langedalen. Ved dårlig vær kan vi enten gå denne ruten begge veier uten å gå innom Vestre Torfinnstind, eventuelt holde oss på merket sti i Langedalen mot Galdebergtjednet og Galdebergtinden (2075 moh).

Dag 3: Toppturdag med Nørdre Kalvehølotinden (2019 moh), Midtre (2122 moh), Vestre (2208 moh) eller Austre Kalvehøgde (2178 moh)
Målet for denne dagen er å bestige Nørdre Kalvehølotinden (2019 moh). Denne turen innebærer bratt klyving på flere passasjer. Hvis vi har mer krutt i beina når vi har nådd toppen, kan vi fortsette nordover til Midtre (2122 moh), Vestre (2208 moh) eller Austre Kalvehøgde (2178 moh). Alle tre toppene er relativt enkle å nå fra Nørdre Kalvehølotinden. Retur går samme vei tilbake til Torfinnsbu. Vi satser på å være tilbake ved Torfinnsbu kl. 16.00. Vi pakker kajakkene og padler tilbake til Bygdin. Ladet med inntrykk fra fjelleventyret reiser vi  deretter tilbake til Oslo ca. kl. 18.00.

Generell informasjon

Pris: 
Kr. 1190,-
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.
Turen er støttet av Bjørstads Stiftelse med kr 500,-.

Turpakken inkluderer: turledere, felles middag fredag og lørdag
Transport og måltider, med unntak av middag, er ikke inkludert i prisen. Deltakerne må selv ordne frokost, lunsj og snacks. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere på denne turen: 8 (pluss 2 turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne

Gradering av turen: svart
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Forkunnskaper
Turen krever god fysisk form, da det er solide dagsetapper og mange høydemeter. Med god fysisk form menes å kunne gå 1000 høyedemeter på en dag flere dager i strekk. Pakk lett, eller ta med dagstursekk (ca 30-45 liter) i tillegg til en større sekk.

Turen krever også at deltakerne er komfortable med høyder, da området er luftig og krever klyving enkelte steder. Det forventes at deltakerne har erfaring med å navigere i høyfjellet ved hjelp av kart og kompass. Klatreutstyr er ikke nødvendig, men erfaring med klatring er en fordel.

Padleturen over Bygdin krever også padlekunnskap eller erfaring tilsvarende NPF grunnkurs havkajakk. Det er også egne hensyn knyttet til riktig bekledning og sikkerhetsutstyr for denne delen av turen.

Utstyr
Komplett utstyr for telttur i Jotunheimen.

Utstyr og bekledning for topptur i høyfjellet på høsten. Hjelm er anbefalt på toppstøtene som krever klyving grunnet risiko for løs ur og steinsprang.

Deltakere må stille med egen kajakk og sørge for transport av denne til Bygdin selv. Deltakere må også stille med eget sikkerhetsutstyr, minimum åre, spruttrekk, vest og tørrdrakt. Vannet i Bygdin er kaldt på denne tiden av året.

Deltakere anbefales å ta med eget kart over området. Alle deltakere må ha med kompass. 

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Les mer om hytta her:
Torfinnsbu

Smittevernstiltak på aktiviteter og hytter
DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for aktiviteter og for hyttene, som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber alle om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Ved klatring, bre- og fjellsportaktivitet forholder vi oss til Norges Klatreforbunds anbefalinger. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på aktivitet. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand. 

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår. Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Instruktører og turledere:
Våre kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Kajakk og toppturer fra Torfinnsbu

Bli med på en kombinert fjellsportopplevelse – kajakkpadling i Jotunheimen kombinert med toppturer. Ved bredden av Bygdin og foten av de trolske Torfinnstindane overnatter vi i telt.    PROGRAM Dag 1: ...

Kontaktinformasjon: