Avlyst Toppsanking i Leirungsdalen

Fellestur

Fra dato
4. september 2020 kl. 15:00
Til dato
6. september 2020 kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Telt, Tinderangling, Fjellsport, Jotunheimen, 2000-Metere, Topptur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT fjellsport Oslo
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12717
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Bli med på en sosial fjellsporttur og en luftig ryggtravers i en av Jotunheimens alpine daler. Teltleiren vil være omkranset av kvasse tinder med storslått utsikt og fristende toppturer

PROGRAM

Dag 1: Fra Valdresflya til Leirungsdalen (1578 moh), ca 11 km/4 timer
Oppmøte på startpunktet for turen ved FV 51 på Valdresflya ca. kl. 15.00. Turleder vil koordinere felles transport eller samkjøring. Her fordeler vi fellesutstyr til overnatting og matlaging, så vi kommer til å ha tunge sekker på vei inn. Det kan også være at vi må av med skoene et par steder og vade i elven. Målet for dagen er å gå ca. 11 km inn Leirungsdalen, og etablere teltleir ved Leirungstjønnin (1578 moh). Vi regner med å bruke ca. fire timer på turen inn, så det kan være lurt å ha spist på forhånd og ha en matpakke klar. Teltleiren er omkranset av de kvasse tindene på begge sider av Leirungsdalen, og vi kan skue opp mot morgendagens turmål, mens vi planlegger morgendagens tur.  

Dag 2: Skarflyløyftbrean rundt
Etter frokost starter vi dagen friskt med 700 høydemeter opp bakkene til Austre Leirungstinden (2288 moh). Det siste stykket opp mot toppen er det ganske bratt klyving. Her har vi storslått utsikt til flere av de imponerende toppene i denne delen av Jotunheimen. Fra Austre Leirungstinden fortsetter vi ned på nordvest-ryggen. Her er det en del bratte sva som kan være dekket av snø og is, så det kan være lurt å ha med en isøks til dette partiet. Videre langs ryggen mot Skarvflyløyfttinden er det flere innslag av luftig klyving, så du bør være stø på foten og komfortabel med høyder på denne turen.

Videre fra Skarflyløyfttinden følger vi nordryggen i delvis bratt og løs ur, mot Søre Skarvflytind. Herfra kan vi enten gå et lite stykke tilbake samme vei, i retning Skarflyløyfttinden, og så følge steinuren ned mot Tjønnholsoksle (2145 moh). Alternativt fortsetter vi nordover fra Søre Skarvflytind og følger moreneryggen som deler Skarvflybreen i to. Moreneryggen byr på bratt klyving i delvis løs ur, så her tar vi det ekstra pent. Herfra er det omtrent 200 meter stigning til Tjønnholsoksle, og deretter ca. 600 høydemeter greit ned til teltleiren. Vel tilbake i teltleiren lager vi felles middag og lufter slitne føtter etter en forhåpentligvis nydelig dag i fjellet.

Dag 3: Leirungskampen (2079 moh) og retur ut Leirungsdalen. Hjemreise
Vi pakker ned teltene etter en god frokost og forhåpentligvis god natts søvn. Dersom vi har mer krutt i beina tar vi en tur opp på Leirungskampen (2079 moh), en spennende topp med innslag av klyving. Vi går ned igjen samme vei og plukker opp sekkene ved teltplassen, før vi returnerer ut dalen, og avslutter turen innen kl. 18.00.

 

Generell informasjon

Pris:
Kr. 1190,-
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.
Turen er støttet av Bjørstads Stiftelse med kr 500,-.

Turpakken inkluderer: turleder og felles middag fredag og lørdag.
Transport og måltider, med unntak av middag, er ikke inkludert i prisen. Deltakerne må selv ordne frokost, lunsj og snacks.
Vi overnatter i telt i Leirungsdalen begge netter.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere på denne turen: 6 (pluss 2 turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne

Gradering av turen: svart
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. 

Forkunnskaper:
Turen krever god fysisk form, da det er solide dagsetapper og mange høydemeter. Med god fysisk form menes å kunne gå 1000 høyedemeter på en dag flere dager i strekk. Pakk lett, eller ta med dagstursekk (ca 30-45 liter) i tillegg til en større sekk.

Turen krever også at deltakerne er komfortable med høyder, da området er luftig og krever klyving enkelte steder. Det forventes at deltakerne har erfaring med å navigere i høyfjellet ved hjelp av kart og kompass. Klatreutstyr er ikke nødvendig, men erfaring med klatring er en fordel.

Utstyr
Komplett utstyr for telttur i Jotunheimen. Utstyr og bekledning for topptur i høyfjellet på høsten. Hjelm og isøks er anbefalt på toppstøtene som krever klyving grunnet risiko for løs ur, steinsprang, is og snø.

Deltakere anbefales å ta eget kart over området. Alle deltakere må ha med kompass. 

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Smittevernstiltak på aktiviteter og hytter
DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for aktiviteter og for hyttene, som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber alle om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Ved klatring, bre- og fjellsportaktivitet forholder vi oss til Norges Klatreforbunds anbefalinger. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på aktivitet. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand. 

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår. Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Instruktører og turledere:
Våre kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Toppsanking i Leirungsdalen

Bli med på en sosial fjellsporttur og en luftig ryggtravers i en av Jotunheimens alpine daler. Teltleiren vil være omkranset av kvasse tinder med storslått utsikt og fristende toppturer PROGRAM Dag ...

Kontaktinformasjon: