Fjellsportturer fra Glitterheim - ny tur

Fellestur

Fra dato
13. august 2020 kl. 15:00
Til dato
16. august 2020 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Baseferie, Turkatalog2020, Glittertind, Fjelltur, Fjellsport, Jotunheimen, Glitterheim, Hyttetur,
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT fjellsport Oslo , Glitterheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12934
Dette arrangementet er over!

Velkommen til fire dager med fjellsportturer fra Glitterheim! Glitterheim er en svært populær DNT hytte - midt i “smørøyet” av Jotunheimen nasjonalpark. Fra hytta, som ligger høyt til fjells, har man utsikt til en rekke breer og tinder. Vi sikter på å komme oss inn på Veobrean og Styggehøbrean for å bestige noen av toppene der, eller en tur opp mot Glittertind, Trollsteineggje og Grotbrean. 

Bo lenger! Opplev mer!

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte på parkeringsplassen i Veodalen
Deltakere og turledere møter på parkeringsplassen ved Nasjonalparkgrensa i Veodalen kl. 15.00. Samlet går vi ca 8 km inn til hytta på god grusvei med utsikt innover i Jotunheimen og opp til Glittertind.

På hytta blir vi servert god middag. Etter dette samles vi inne eller ute på tunet for presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Dag 2 og 3 Dagsturer til Veobrean, Styggehøbrean eller Glittertind og Grotbrean
Det er ikke mange hytter som ligger så høyt til fjells som Glitterheim (1400 moh). Dette er en fordel for oss fjellsportinteresserte, der landskapet rundt er preget av breer og tinder. Hvilken tur vi tar avhenger selvsagt av vær og føre, men vi skal forsøke å legge inn passasjer med brevandring de fleste av dagene.

Fra vår turmeny kan vi velge fra følgende liste:

Stygghøbrean rundt:
Denne turen starter med at vi går via Hestbekken før vi dreier vest ut på ryggen opp mot Nørdre Veotinden (2120 moh). Turen går videre mot Store Veotinden (2240 moh), Søre Veotinden (2267 moh) og Nørdre Stygghøbreatinden (2168 moh). Har vi ennå futt i beina fortsetter vi mot Søraustre Styggehøbreatinden (2232 moh) før vi avslutter turen og returnerer ned mot Hestbekken og tilbake til Glitterheim.    

Veobrean med Veobreatinden og Store Memurutind:
Fra hytta følger vi stien mot Spiterstulen der vi går inn på Veobrean rett sør for Veopallan. Her er det på med stegjern og tau. Vi følger breen oppover før Veobretinden (2183 moh) til slutt bestiges fra sørvest. Etter dette går vi rett på 2264 moh og kommer oss opp på ryggen som tar oss mot Store Memurutind (2364 moh). Herifra tar vi på oss tau igjen og går ut Veobrean mot Veopallan.

Glittertind med Trollsteineggje og Dronningje:
Fra hytta følger vi stien mot Glittertind. Vi tar en avstikker på Glittertind (2457), Norges nest høyeste topp, før vi går ned tilbake mot Gråsubrean og ut mot Austre Glitretindoksle (2260). Videre går vi ned på Grotbrean og mot skaret mellom Trollsteinrundhøe og Dronningje. Deretter går vi opp på Dronningje (2189) og videre ut mot Trollsteineggje (2300). Fra bunn av Trollsteineggje er det noen høydemeter oppover før vi er tilbake på stien hjem mot Glitterheim.

Vi rekker ikke alt, men da er det bare å reise tilbake.

Dag 4: En siste topp og hjemreise.
For de som ikke har slitt seg ut ennå, legger vi opp til en tur innom Ryggjehøe (2142) før avslutning. Vi sikter på å være på parkeringen og bilene ca kl. 16.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon

Pris:
Kr. 3990,-, oppmøte parkering ved Nasjonalparkgrensa i Veodalen.
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.
På denne turen får DNT medlemmer mellom 18 og 26 år en rabatt på kr 500,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond.
Turen er støttet av Bjørstads Stiftelse med kr 500,-.

Turpakken inkluderer: Overnatting, turledere, sengetøy, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: svart

Gradering på årets sommerturer varierer fra litt krevende til ekstremt krevende.

Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Turene foregår i alpint terreng utenfor merket sti, tidvis over 2000 moh. Ved dårlige vær kan det bli sludd, snø og minusgrader. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Forkunnskaper:
Dagsturene er lange og krevende og vil gå i alpint terreng utenfor merket sti. Deltakerne må ha erfaring fra slike turer og i tillegg noe breerfaring, slik at du har kjennskap til bruk av tau, sele og stegjern.

Sammen med turledere og instruktører går man i et risikofellesskap hvor det forventes at deltakerne skal ha mye erfaring fra tilsvarende turer i sommerfjellet.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer. Det anbefales en dagsturssekk på minst 40 L.

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Deltakerne må også ha med eget breutstyr, herunder: sele, hjelm, stegjern, isøks, 2x120 slynger, 2x vanlige binere, 2x skrukarabinere, 2x klemknuter

Leie av utstyr:
Pris for komplett pakke er kr 400,- for turen. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding, eller senest to uker før turstart.

Smittevernstiltak på aktiviteter og hytter
DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for aktiviteter og for hyttene, som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber alle om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Ved klatring, bre- og fjellsportaktivitet forholder vi oss til Norges Klatreforbunds anbefalinger. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på aktivitet. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand. 

Les mer om hytta her:
Glitterheim

Kart og ruteinformasjon:
Turkart 2503 Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Adkomst:
Fra øst kan man kjøre opp Gudbrandsdalen til Vågåvatnet, ta av opp mot Randsverk. Rett etter Randsverk tar man av på grusvei skiltet mot Glitterheim. Bomvei. Se mer informasjon om adkomst på hyttas nettsider. Man kan også kjøre via Fagernes, over Valdresflya, og ned mot Randsverk. Rett før krysset i Randsverk, ta av til venstre på grusvei.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår. Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Fjellsportturer fra Glitterheim - ny tur

Velkommen til fire dager med fjellsportturer fra Glitterheim! Glitterheim er en svært populær DNT hytte - midt i “smørøyet” av Jotunheimen nasjonalpark. Fra hytta, som ligger høyt til fjells, har man ...