Klatring på egne sikringer gir en helt annen frihet enn å klatre på bolter i etablerte klatrefelt. Våre erfarne instruktører gir deg en innføring i det håndtverket dette er, slik at du får et godt og riktig grunnlag for å utvikle deg videre. På dette kurset vil vi lære deg å plassere naturlige sikringsmidler, lede enkle ruter på egne sikringer og rappellere over flere taulengder.
Oppmøte fredag kveld kl. 17.00 og kursslutt ca. kl. 21.00.
Oppmøte lørdag og søndag kl. 09.00 og kursslutt ca. kl. 17.00.
Deltakerne skal gis gurnnleggende opplæring i bevegelses- og sikringsteknikk, taulagsrutiner, kommunikasjon og sikkerhet. Deltakerne skal etter kurset være i stand til å klatre trygt på topptau, å følge som toer på friklatreruter i det miljøet kurset er lagt opp i, og eventuelt også lede ruter på presikret klippe. Kurset skal også gi deltakerne grunnlag for å kunne begynne å lede ruter på naturlige sikringer etter at de har samlet mer erfaring.
Kursene foregår på utvalgte klatrefelt i Oslo og Drammen området.
Kurset skal gi deltakerne en inspirerende anledning til å oppdage gledene ved å klatre ute, og det skal vise en vei til å klatre på en sikker og naturvennlig måte.
Etter kurset skal du som deltaker:
Kr 3150,-
Ikke-medlemstillegg kr. 1000,- Bli medlem i DNT.
På dette kurset får DNT medlemmer mellom 16 og 26 år en rabatt på kr 500,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond
Kurspakken inkluderer: instruksjon
Deltakerne må selv ordne med transport til kursstedene, og bor hjemme eller ordner overnatting selv.
Maks antall deltagere på dette kurset: 8 (pluss to instruktører)
Velkomstbrev sendes deltakerne på e-post ca. 1-2 uker i forkant av kurset. Der står det blant annet hvem som er kursleder og kontaktinformasjon til denne. Informasjon om oppmøtested og tidspunkt sendes ut i forkant av kurset.
Dette er et innføringskurs i bruk av naturlige sikringer. Du trenger ingen erfaring med dette, men må ha brattkort. Det er en fordel om du har noe klatreerfaring utendørs, men ikke et krav. Dersom du er helt nybegynner anbefaler vi et nybegynnerkurs i klatring.
Deltakere bør være minst 16 år. For deltakere under 18 år forutsettes foresattes samtykke.
Gradering: Middels
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for kurset på egenhånd. Hverken kursleder eller administrasjon kan, av ulike årsaker, organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på kurset.
Deltakere må stille med klatresko, klatresele og hjelm (hjelm bør være maks 6 år gammel og klatresele maks 10 år gammel). Deltakeravgiften dekker alt annet nødvendig klatreutstyr.
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Leie av utstyr:
Hjelm og klatresele kan leies av DNT Oslo og Omegn. Pris for komplett pakke er kr 300,- for kurset. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding, ved å huke av for «Leie av utstyr». Dersom du har hjelm og klatresele trenger du ikke å leie utstyr.
Kart og ruteinformasjon:
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.
Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur.
Våre kursledere og instruktører er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få et kurs som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid-19.
Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur vinter" før du melder deg på kurset.
Vilkår for deltakelse:
Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".
Våre kursledere og instruktører er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.