Skredsøkerkveld

Annet

Dato
25. februar kl. 17:00 - 19:00
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT fjellsport Oslo
Dette arrangementet er over!

Stadig flere skaffer toppturski og beveger seg inn i terreng som kan være utsatt for snøskred. Der bør man alltid ha med spade, søkestang og skredsøker. Men når uhellet skulle være ute må man også ha med nok ferdigheter for å håndtere sikkerhetsutstyret på en veldig effektiv måte. Ellers klarer man ikke å finne og grave ut kompisen i de få minutt man har til disposisjon før det er for seint i de aller fleste tilfeller. Dette kun oppnås med mengdetrening og regelmessig oppfriskning av kameradredning.

Økt kunnskap er nøkkelen til sikkerhet og trivsel og vi arrangerer derfor treningskvelder for bruk av skredutstyr og kameratredning. Kvelden starter med en kort innføring/repetisjon av hvordan en skredsøker (sender/motaker) skal brukes, og deretter blir det en praksisdel med enkel søking og søk med flere begravde enheter. Hvis det ligger nok snø kan vi også trene på effektiv utgraving av skredtatte. Kvelden rettes mot alle kunnskaps og erfaringsnivå, målet er at vi skal trene samme og lære fra hverandre.

Alle må med eget utstyr bestående av et skredsøker (sender/motaker), spade og søkestang. Gjerne les deg opp litt om metodene som er blant annet beskrevet ved varsom sin snøskredskole:

Vi møtes i enden av parkeringsplass ved inngangen til Tryvann Vinterpark, ved siden av bussholdeplass Tryvann (busslinje 48). Det anbefales å ta på vintersko med gamasjer og passe varme klær for å være ute i 2 timer.

Husk at dette er et offentlig arrangment som er underlagt kommunens koronaregler. Dette betyr at det er påmeldingsplikt og vi bør holde minst 1 meters avstand i alle retninger til andre som ikke er i samme husstand, også ved oppmøtepunkt. Alle bør ha med seg en flaske håndsprit og en munnbind, gjerne lett tilgjengelig i en lomme. 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Daniel Todt