Løperunder i Langsua

Fellestur

Fra dato
25. juni kl. 21:00
Til dato
27. juni kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Løpe, Løpetur, Fjell-Løpetur, Stiløpetur, Langløp
Arrangør
DNT fjellsport Oslo
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi pakker lette sekker og legger ut på raske turer fra Liomseter i hjertet av fjellheimen Langsua. Hvis du er glad i å løpe langt i vakkert landskap eller vil prøve fjelløping for første gang er dette noe for deg!

Glad i å løpe og erfaren i sti- eller fjelløping? Lyst til å prøve å løpe på sti i fjellet men trenger noen å prøve det sammen med? Vi gjør DNT-hytta Liomseter til vår base for helgen og arrangerer ulike løpealternativer, fra et par mil til godt over et maraton, i to ulike grupper. 

Langsua egner seg perfekt for fjelløping; passe kuperte stier over tregrensen med fantastisk utsikt mot Jotunheimen og Rondane i finvær. Liomseter er en fullbetjent hytte med alle fasiliteter, som dusj, vannklosett, tørkerom, matservering med god mat og mulighet for ankomst med bil helt frem til hyttetunet.

 

PROGRAM

Dato: 25.-27. juni 2021

Dag 1: Ankomst og introduksjon
Vi møtes på Liomseter kvelden, fredag 25. juni (2021). Klokken 21 setter vi oss ned til en felles introduksjon av turlederne og deltakerne, helgens program og nærmere beskrivelse av rutene for de to alternative løpedistansene. 

Det er gode parkeringsmuligheter for bil ved Liomseter. Kjøretid fra Oslo er omtrent 4 timer.

Meld fra til Liomseter på forhånd om du ønsker middag ved ankomst.

 

NB - Korona: Av smittevernhensyn oppfordrer vi alle til å bruke egen bil, og har derfor oppmøte på ankomststedet.

 

Dag 2: Fjelløping!

Etter en solid frokost og smurte matpakker deler vi følget i to; en kort og en lang distanse:

Kort etappe: 15-20 km 

Lang etappe: 40-50 km

Begge grupper starter turen langs rødmerkede DNT-sti i retning nordvest fra Liomseter langs, i retning Langsua, toppene. Over tregrensen blir det flott utsikt nordover vestover mot Jotunheimen.

Gruppene stopper hver for seg for å spise lunsj underveis. Begge grupper vil være tilbake til Liomseter før middag, som alle deltakerne spiser sammen. I fellesarealet og utenfor hytta kan en bruke tiden etter middag til å dele opplevelsene og erfaringen fra dagens løpeturer.

 

Dag 3: Mer fjelløping!

Godt restituert etter en god middag og natts søvn fra dagen før, og med ny god frokost legger vi i vei langs nye stier. Vi deler oss igjen i to grupper og setter kursen nord eller sør fra Liomseter. Det blir en lett lunsj underveis før vi avslutter turen der vi startet – på Liomseter. Etter en dusj og lett middag avslutter vi det offisielle programmet og starter ferden hjemover (senest klokken 16).

Med forbehold om endring i programmet!
 

Generell informasjon:

Påmelding: Alle melder seg på via Sherpa. Vi sender da din bestilling videre til Liomseter. Det er satt av egne senger til turdeltakerne. Etter påmelding vil Liomseter fakturere dere for kost og losji. Transport til/fra Liomseter må alle ordne selv. 

 

Ca pris: 

1800 kr for medlemmer (deltakere under 27 år: 1600 kr)

2200 kr for ikke-medlemmer

Det er mulig å leie sengesett for ett tillegg på 90/100 kr (medlem/ikke-medlem).

 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 10 (pluss 2 turledere)

 

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Turledere er Frederik Emil Juul og Maria Bratteli. Spørsmål til turen kan rettes til dem på epost sm_folen@hotmail.com Turleder har med hund.

Alle deltakere inviteres til testløpetur torsdag 20. mai kl 17.00. Vi løper i Oslomarka, ca distanse 20 km. Mer informasjon om rute og oppmøte kommmer på e-post til alle påmeldte. 

 

Gradering av turen: Ekstra krevende

Krav til form: Deltakerne vil bli delt inn i to grupper, en kort og en lang distanse. Den korte distansen er for de som vil prøve seg i fjell- og terrengløping og lengre distanse, uten å nødvendigvis å ha erfaring fra før. En bør imidlertid være vant til å løp fra før.

For å delta på den lange distansen må du ha erfaring både med løping og (noe løping i terreng). En god pekepinn er at du må kunne løpe en distanse på 20 km med sekk i terreng på 2,5 time eller raskere. For deltakere til den lange turen anbefaler vi å prøveløpe lange turer med utstyret du tenker å benytte. 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Ikke nøl med å ta kontakt med turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden. 

Ofte stilte spørsmål om fellesturer. 

 

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken/løpevesten. Det er viktig at løpeskoene blir testet i både tørt og vått vær før løpeturen. 

Du vil trenge løpeskift for løping i fjellet i to dager, samt klær til å ha på hytta. Anbefalt pakkeliste for sekken/løpevesten på løpeturene (Vekt: opptil 5 kilo med niste og drikke/væske) finner du her. Turlederne vil løpe med ekstra sikringsutstyr men det forutsettes at alle deltakere bærer egen sekk med ekstra klær og mat.

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Skal du på tur og mangler utstyr? 

Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io

 

Kart og ruteinformasjon:
Kartet Nordeca 3002 Langsua Nasjonalpark (1:50 000) dekker området vi skal løpe i. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

 

Les mer om hyttene her: 

Liomseter (fullbetjent, overnatting): https://ut.no/hytte/101369/liomseter 

Informasjon om Langsua finner du her: https://ut.no/utforsker/omrade/1229/hytter 

 

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

På denne turen har turleder selv laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er derfor ikke omfattet av lov om pakkereiser.

Løperunder i Langsua

Vi pakker lette sekker og legger ut på raske turer fra Liomseter i hjertet av fjellheimen Langsua. Hvis du er glad i å løpe langt i vakkert landskap eller vil ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Maria Bratteli
  • Frederik Emil Juul