AVLYST: Topper og traverser i Rondane - som fastboende på Rondvassbu

Fellestur

Fra dato
26. august kl. 20:00
Til dato
29. august kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dntfjellsport, Topptur, Traverser, Tinderangling
Arrangør
DNT fjellsport Oslo
Turområde
Rondane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med og gå traverser og topper i fantastiske Rondane. Vi inviterer til en spennende langhelg med fantastiske utsikter, mange høydemeter, løs steinur og lange og krevende dagsetapper. Tar du utfordringen? 
 

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Rondvassbu

Vi treffes til middag på Rondvassbu torsdag 26. August. Det anbefales å kjøre egen bil til Spranget og gå eller sykle inn  til Rondvassbu (6 km på grusvei). Vi nyter en god middag, får informasjon om morgendagens etappe og blir litt bedre kjent i peisestua.

Dag 2:  Rondvassbu- – «Gullrekka» - Rondvassbu (12 timer)

Etter en god frokost tar vi båten over Rondvatnet og følger T-merket sti inn Rondvassdalen. Ved Bergedalstjønnin så tar vi av stien og og bestiger vår første 2000-meterstopp: Digerronden (2016m).  Deretter noen hundre høydemetre ned før vi går opp på Midtronden vest (2060m) og Midtronden øst (2042m). Vi sparer det beste til slutt og når toppen av Høgronden (2118m) der vi kommer inn igjen på T-merket sti. Den følger vi ned til Langglupdalen hvor det igjen er muligheten for å fylle vannflaskene. Turen er over 20 km lang og har godt over 1200 høydemeter. Deretter videre innover Langlupdalen på t-merket sti og tilbake til Rondvatnet. Her tar vi båten tilbake til Rondvassbu og en deilig tre-retters middag venter oss.

 

Dag 3: Rondvassbu - – Rondeslottet - Vinjeronden - Storronden - – Rondvassbu (12 timer)

Etter en bedre frokost, tar vi båten over Rondvatnet og derfra følger vi t-merket sti litt innover før vi tar av og går i steinuren opp til Rondanes høyeste topp - Rondeslottet (2178m). Her nyter vi utsikten før vi går en noe brattere travers mot neste 2000 m topp, Vinjeronden (2044m). Deretter blir det bratt nedover på rødmerket sti også opp i steinuren mot Storronden (2138m) som også er dagens siste 2000m topp. Turen er på ca 20 km lang og har godt over 1600 høydemeter. En god tre-retters går nok glatt ned etter denne kraftanstrengelsen.


Dag 4: Rondvassbu - Veslesmeden - Smedtraversen- Storesmeden - Spranget (10 timer)

Vi avslutter helgen med en spektakulær tur mellom Smedene. Det blir fantastisk utsikt og luftige strekninger. Etter frokost går vi rundt utløpet av Rondvatnet og passerer det fascinerende Jutulhogget - som sies skapt av sagntrollene i Rondane. Deretter slakt oppover på rødmerket sti til Veslesmeden. Her nyter vi fantastisk fin utsikt før vi rusler ned på traversen mot Storesmeden (også navngitt etter ett troll). Traversen er spennende, eksponert og bratt og krever noe klyving. Vi kommer opp på nordsiden av Storsmeden. Dette er en av de minst besøkte 2000 m toppene i Rondane. Dette er en bratt, eksponert og krevende tur som krever klyving på flere partier. Retur ned på sørøst siden av Storesmeden til sadelen og deretter på en gammel t-merket sti ut av Kaldbekkbotn. Herfra direkte ned til Spranget/parkeringen, turen er da 17 km og på ca 1000 høydemeter. Alternativt kan man gå rødmerket sti tilbake til Rondvassbu og overnatte der en natt til (eget intiativ).

 

Alternative turer søndag for slitne kropper:

Det er også mulig denne dagen og legge turen kun til Storesmeden på 2016 m som er en kortere tur. Denne turen krever også klyving og har bratt og løs steinur. Turen er estimert til 5-7 t/r Rondvassbu og er ca 12,5 km lang, den er på ca 900 høydemeter.

Tredje alternativ er en snill tur på rødmerket sti til Veslesmeden (2015m). Turen er estimert til 4-6 t/r Rondvassbu og er 12 km lang, den er på ca 900 høydemeter. Denne turen følger sti hele veien og har ingen klyvepartier eller løs steinur og kan fint gås uten turleder.

Med forbehold om endring i programmet!

 

Generell informasjon

Påmelding: Alle melder seg på via Sherpa. Vi sender da din bestilling videre til Rondvassbu. Det er satt av egne senger til turdeltakerne. Etter påmelding vil Rondvassbu fakturere dere for kost og losji. Turen kan avbestilles frem til 30 dager før avgang. Ved avbestilling 15 dgr før avgang tilkommer avbestillingsgebyr på kr 450 per person. 14.dager før oppholdet låses bestillingen og det må da betales full pris for alle.Transport til/fra Rondvassbu og kostnader for båt over Rondevatnet (125 kr per person per tur) må alle ordne selv. 

Pris

Cirka 2700 kr for medlemmer (deltakere under 27 år: 2400 kr)

Cirka 3300 kr for ikke-medlemmer

Det er mulig å leie sengesett for ett tillegg på 90/100 kr per natt (medlem/ikke-medlem).

NB: Transport er ikke inkludert i prisen. Alle må selv komme seg til Rondavassbu og alle må selv betale sin egen båtbillett over Rondvatnet.

 

Annet

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Turledere er Pernille Harket Bakke og Maria Bratteli. Spørsmål til turen kan rettes til dem på epost: mariabratteli@gmail.com

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 10 (pluss 2 turledere)

Gradering av turen: lengde svart/terreng svart

Sommerfjellet er vakkert, men lunefullt. Pakk sekken riktig og smart.

 

Forkunnskaper

Vanskelighetsgrad: Turen inneholder veldig mye stigning, ingen sti - bare stein og lange dagsetapper. Du bør derfor være i svært god fysisk form og vant til å gå med sekk i ulendt terreng. Turleder forbeholder seg retten til å avvise deltakere som ikke anses til å være i tilstrekkelig god form.

Sammen med turleder går vi i et risikofellesskap hvor det forventes at deltakerne skal ha erfaring fra tilsvarende turer i sommerfjellet.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Ikke nøl med å ta kontakt med turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden. 

Ofte stilte spørsmål om fellesturer.

Utstyr: I hht. DNTs pakkeliste for sommerfjellet.

Kart: 1:50 000 Rondane Nord

 

Turledere

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

På denne turen har turleder selv laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er derfor ikke omfattet av lov om pakkereiser. 

AVLYST: Topper og traverser i Rondane - som fastboende på Rondvassbu

Bli med og gå traverser og topper i fantastiske Rondane. Vi inviterer til en spennende langhelg med fantastiske utsikter, mange høydemeter, løs steinur og lange og krevende dagsetapper. Tar du ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Pernille Harket Bakke
  • Maria Bratteli