Fjellsportsamling på Krossbu 13-15 mai 2022

Fellestur

Fra dato
13. mai kl. 20:00
Til dato
15. mai
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Dntfjellsport, Topptur, Fjellsportoslo, Fjellsportsamling, Aktivitet Skitur, Alpinklatring, Vintertur
Arrangør
DNT fjellsport Oslo
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Fjellsport samling på Krossbu 13-15 mai 2022

Denne helgen inviterer vi til en hyggelig og sosial fjellsport samling ved foten av Smørstabbsbreen. Vi håper at Jotunheimen i mai vil by på fint vær, lange lyse dager og muligheten til å gå langt på ski, kjøre bratt på stabil snø og klatre og rangle i høyfjellet. Målet med samlingen er at både erfarne og ferske skikjørere og tinderanglere skal få en felles møteplass i et flott høyfjellsområdet. Alle går selv de turene de ønsker og om kveldene samles vi til prat, god mat og hygge, enten utenfor teltene eller inne på Krossbu. Om noen manglet klatre-/turpartner så gi beskjed ved påmelding så prøver vi å koordinere dette i forkant ut fra erfaring og ønske.

Tidspunkt: 13-15 mai 2022

Avreise: Vi treffes på Krossbu ca kl 20.00. Alle deltakerne står selv for transport til/fra Krossbu. Turkoordinator kan legge til rette for å prøve å få til samkjøring fra Oslo. 

Retur: Etter tur søndag.

Turbeskrivelse: Vi treffes ved teltplassen på Krossbu. Her blir det felles samling og hygge. De som ikke har teamet opp på forhånd gjør det nå, slik at vi kan koordinere utstyr etc. Fra Krossbu har du veldig mange turmuligheter. Her har du Smørstabbsbreen med Smørstabbstindene og Gravdalstindene. Man kan gå til de slakkere Veslbreatinden/Storbreatinden. For de som ønsker brevandring har man Smørstabbsbrean og Leirbrean nære og Fannaråkbreen noe lenger bort. Med en kort kjøretur har man også toppturmuligheter ved Steindalsnosi og Fannaråken, samt fantastiske Hurrungane. Du vil finne skikjøring på mange ulike nivåer i umiddelbar nærhet, både bratt kjøring og mindre bratt skikjøring.

Krav til deltakere: NB! Det er ikke noen turledelse eller noen føringsturer på dette arrangementet. Det betyr at alle drar på dagsturer på selvstendig grunnlag. Alle deltakerne er ansvarlige for sin egen tur og at de har nødvendig kompetanse til å gjøre dette på egenhånd. Har du ikke klatre/turpartner koordinerer vi dette i forkant ut fra erfaring og ønske. 

Skikjørere: Du må ha erfaring med skredfarevurderinger og skikjøring på vekslende/hardt føre i høyfjellet. Plaststøvler og tyngre kjøreski er en fordel, men ikke et krav.

Klatrere: Du må ha erfaring fra naturlig sikret klatring i høyfjellet og alpin vinterklatring. Du må beregne solid margin på de rutene/turene du planlegger. Gradene som står opplyst i klatreføreren er i beste fall veiledende. Regn med dårlige sikringsmuligheter og mye frysing. Du må ha erfaring med skredfarevurderinger.

Mat: Alle må ta med frokost, lunsj, middag og snacks selv. Vi satser på å samles til felles middag på lørdag.

Overnatting: Vi sover i telt på campplassen til Krossbu. Der vil vi ha tilgang til toalett, dusj og tørkerom. Alle tar selv med eget utstyr til dette, dvs eget telt, varm sovepose,liggeunderlag m.m.

Utstyr: Alle må selv ha med utstyr de trenger. Varm vinterbekledning, varmt fottøy til klatringa. Passende skiutstyr med feller. S/M, spade, søkestang. Eventuelt klatreutstyr for is/miksklatring. Termos og hodelykt. Alle deltakere må i utgangspunktet selv sørge for å skaffe til veie nødvendig utstyr. Se også vår pakkeliste for vinterfjellet. Alle må ha med søkestang, spade og sender/mottaker.

Påmelding: Alle må melde seg på online innen 3. mai. Vi har ikke anledning til å ta med deltakere som ikke er påmeldt.

Pris: Alle betaler selv for teltplass ved Krossbu. Alle tar selv med mat og drikke. Dette er en tur for DNT medlemmer. Bli medlem.

Vilkår: Les generelle vilkår her: https://www.dntoslo.no/vilkarfordeltagelse/ 

Spørsmål: ta kontakt med turkoordinator Maria Bratteli på: mariabratteli@gmail.com

NB: turkoordinator har med hund på denne turen.

Fjellsportsamling på Krossbu 13-15 mai 2022

Fjellsport samling på Krossbu 13-15 mai 2022 Denne helgen inviterer vi til en hyggelig og sosial fjellsport samling ved foten av Smørstabbsbreen. Vi håper at Jotunheimen i mai vil by på fint ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ivar Marthinusen
  • Maria Bratteli Jonsson