Morgen-løpetur i Østmarka

Fellestur

Dato
19. september kl. 09:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, , Løpetur, Østmarka, Stiløpetur
Arrangør
DNT fjellsport Oslo
Dette arrangementet er over!

Vi inviterer til en morgen-løpetur i Østmarka, før skogene fylles opp av andre turgåre. Løpeturen er for dere som er vant til å løpe mye og langt, og som ønsker å oppleve Østmarkas mange vann og tekniske, morsomme stier. Det blir også noen korte, brattere partier; Østmarka kalles ikke "trekkspillmarka" uten grunn!


Tidspunkt: 
Søndag 19. september klokken 09:00

Oppmøtested: 
Ulsrud T-banestasjon

Avslutningssted:
Skullerudstua (Skullerud T-banestasjon ca 1 km unna)

Turbeskrivelse:
Vi løper fra Ulsrud T-banestasjon og setter kursen østover mot skogen nord for Nøklevann. Videre opp på Haukåsen (der det hvite "kuletårnet" står) før vi setter kursen sørover, passerer Nøklevann og kommer etterhvert inn på noen mindre stier. På vei tilbake mot byen passerer vi noen idylliske småvann (Svartkulp og Smalvannet) og deler av Flyktningeruta. Turen har offisiell avslutning på Skullerudstua, hvor det vil være mulig å sosialisere med boller og brus fra serveringsstua.

Løpeturen går hovedsakelig på stier. Enkelte steder kan være (svært) vått. Total distanse er 23-25 km. 

Deltakerne vil motta en GPS-rutebeskrivelse (gpx-format) av planlagt løperute i forkant av turen.
 

Påmelding:
Alle må melde seg på turen på forhånd ved å klikke på den røde knappen til høyre. Vi må dessverre begrense antallet som kan delta.

Pris:
Det er ingen påmeldingsavgift for å delta. Reise, proviant, osv organiseres og dekkes av hver enkelt turdeltaker.

Pakkeliste:
Innløpte sko som tåler å bli våte og skitne. Deltakerne må ha med egen drikke og ernæring til turen (energibarer, gel, el.l) Vi anbefaler lett løpesekk eller -vest som sitter tett på kroppen. Ta med klær etter temperatur og vær. Alle deltakere skal minst ha med seg en ekstra ulltrøye eller tilsvarende i sekken/vesten.


Vanskelighetsgrad:
Du må kunne løpe en distanse på 20 km med sekk i terreng på 2,5 time eller raskere. Det er en fordel - men ikke nødvendig - om du har løpt ett halvmaraton fra før og kjent langløping på kroppen. Vi satser på en gjennomsnittsfart på ca 8-10 min/km (6-7,5 km/t) når vi er på sti - og raskere tempo på grusvei.

 

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:
DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter som bygger på myndighetens råd om smittevern. Deltakelse på våre arrangementer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Dersom du blir forhindret fra å bli med på turen, er det fint om du melder fra om dette til turleder!

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Frederik Emil Juul
  • Anders Aamodt