Skredsøkerkveld i praksis

Annet

Dato
25. januar kl. 18:00 - 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT fjellsport Oslo
Dette arrangementet er over!

Stadig flere skaffer toppturski og beveger seg inn i terreng som kan være utsatt for snøskred. Der bør man alltid ha med spade, søkestang og skredsøker. Men når uhellet skulle være ute må man også ha med nok ferdigheter for å håndtere sikkerhetsutstyret på en veldig effektiv måte. Ellers klarer man ikke å finne og grave ut kompisen i de få minuttene man har til disposisjon før det er for sent i de aller fleste tilfeller. Dette kan kun oppnås med mengdetrening og regelmessig oppfriskning av kameradredning.

Økt kunnskap er nøkkelen til sikkerhet og trivsel og vi arrangerer derfor treningskvelder for bruk av skredutstyr og kameratredning. Kvelden starter med en kort innføring/repetisjon av hvordan en skredsøker (sender/motaker) skal brukes, og deretter blir det en praksisdel med enkel søking og søk med flere begravde enheter. Hvis det ligger nok snø kan vi også trene på effektiv utgraving av skredtatte. Kvelden rettes mot alles kunnskaps- og erfaringsnivå, målet er at vi skal trene samme og lære fra hverandre.

Alle må med eget utstyr bestående av et skredsøker (sender/motaker), spade og søkestang. Gjerne les deg opp litt om metodene som er blant annet beskrevet ved varsom sin snøskredskole:

Vi møtes i enden av parkeringsplass ved inngangen til Tryvann Vinterpark, ved siden av bussholdeplass Tryvann (busslinje 48). Det anbefales å ta på vintersko med gamasjer og passe varme klær for å være ute i 2 timer. 
 

NB: Dette er IKKE et kurs!! Det forventes at deltakere har kunnskap og erfaring med bruk av skredsøker og utstyr. Dette er ment som en repetisjon og treningskveld for å være bedre rustet frem mot årets topptursesong. 

Dette er en tur for DNT medlemmer. Bli medlem.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Albrecht Hofheinz
  • Ivar Marthinusen