Bretur Hardangerjøkulen - Demmevasshytta

Fellestur

Fra dato
30. august 2018 kl. 20:00
Til dato
2. september 2018 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Bretur, Fjellsport, Hyttetur,
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn , Finsehytta
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
11803
Dette arrangementet er over!

På en hylle over brearmen Rembesdalskåkji på Hardangerjøkulen ligger Demmevasshytta. Hytta har en spennende historie som anleggsbrakke under reguleringen av Demmevannene og ga grunnlag for etablering av bre- og fjellsportmiljøet i Turistforeningen. Vi besøker brefallet og utforsker det spektakulære islandskapet. Du får innføring i bruk av stegjern og isøks, og grunnleggende ferdigheter på bre. Regn med å bli hekta på is!

Program

Oppmøte torsdag kl. 20.00 på Finsehytta, hvor det blir kveldsmåltid, tilpasning av utstyr og turplanlegging.
Fredag går vi fra Finse over Hardangerjøkulen til Demmevasshytta - en tur på ca 8-10 timer. Du vil få en innføring i brevandringens verden.
Lørdag på Demmevasshytta benytter vi til tur i brefallet Rembesdalsskåki og vil lære litt om grunnleggende ferdigheter på bre, bruk av stegjern og isøks. Du får oppleve og utforske isbreeenes spektakulære landskap langt fra alfarvei.
Søndag blir det retur til Finse via Ramnabergbreen - en tur på ca 6 -7 timer.  Ankomst Finse stasjon slik at vi rekker kveldstoget hjem.

Generell informasjon

Pris
Kr 3899,-
Ikke-medlemstillegg kr 700. Bli medlem i DNT her. Turprisen inkluderer turledelse, kost og losji på Finsehytta og Demmevasshytta, samt leie av breutstyr hvis du ikke har eget. På denne turen får DNT medlemmer mellom 16 –og 26 år en rabatt på kr 1000,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond

Forkunnskaper
Breturen over til Demmevasshytta tar normalt 8-10 timer, så man bør være i god form.
Aldersgrense for turen er 16 år.

Gradering

Kost og losji
Deltageravgiften inkluderer alle måltider og overnatting på flersengsrom.

Finsehytta er en betjent DNT hytte som ligger sentralt plassert midt imellom Hardangerjøkulen og Hallingskarvet. Vi blir servert kveldsmat når vi ankommer torsdag kveld. Frokost og nistepakke er inkludet.

Demmevasshytta er DNT Fjellsport Oslos egen hytte og er en av de mest utilgjengelige hyttene som eies av DNT Oslo og Omegn. Hytta har 21 sengeplasser og er utstyrt som en vanlig ubetjent turisthytte. Maten er på forhånd fraktet til hytta. Noe tørmat må imidlertid bæres med fra Finse. Beregn derfor litt ekstra plass i sekken for dette. Det blir felles måltider og vi lager mat og tar oppvasken sammen. Det er ulltepper på hytta, men du må ha med lakenpose eller eventuelt en lett sovepose. 


Transport
Tog til Finse fra Oslo eller Bergen. Du må selv bestille togbillett.

Kart
Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken. Turkart Finse 1:50 000. Rutebeskrivelser finnes blant annet i "Breføreren" (DNT 2001).

Utstyr

Personlig utstyr
Klær for høyfjellet: vind- og vanntett ytterbekledning, lue, hals/skjerf, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker (+ reserve), ekstra klesskift og lange gamasjer. Ta i tillegg med klær for innebruk.

Fottøy: fjellstøvler (stiv såle, godt impregnerte, må være inngått), innesko/joggesko.

Turutstyr: blant annet kart og kompass, førstehjelp, ryggsekk (gjerne med plastsekk innvendig mot fuktighet), lakenpose/lett sovepose, hodelykt (+ ekstra batterier), termos, drikkeflaske, solbriller/brebriller, solkrem (høy faktor), papir og blyant, fløyte med snor og toalettsaker.

Øvrig utstyr: Se DNT Oslo og Omegns pakkeliste for sommer.

Breutstyr
Deltageravgiften inkluderer alt nødvendig breutstyr. Dersom stegjern skal leies, så opplys om type støvel og størrelse i bookingen under «Andre merknader». Hvis du trenger å låne utstyr må du melde fra om dette ved påmelding. Beregn ekstra plass i sekken til å bære breutstyret.

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Bretur Hardangerjøkulen - Demmevasshytta

På en hylle over brearmen Rembesdalskåkji på Hardangerjøkulen ligger Demmevasshytta. Hytta har en spennende historie som anleggsbrakke under reguleringen av Demmevannene og ga grunnlag for etablering av bre- og fjellsportmiljøet ...