Nybegynnerkurs klatring

Kurs

Fra dato
8. juni 2018 kl. 17:00
Til dato
10. juni 2018 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport, Klatring, Nybegynnerkurs
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
11810
Dette arrangementet er over!

Klatring er den perfekte avkobling. Du blir sterk og smidig, og det utvikler deg mentalt. På vårt nybegynnerkurs vil vi gi deg en innføring i en spennende verden. Vi lærer deg det som skal til for at du trygt skal kunne klatre på topptau og lede på bolter.

 

Program

På nybegynnerkurs får du lære om tekniske elementer som knuter, innbinding og sikring. Du lærer å rapellere, du vil jobbe en del med å legge topptaufester, og ikke minst vil du få klatret masse. Etter kurset skal du kunne sikre og klatre trygt på topptau, samt kunne lede på bolter om du ønsker det. Du vil bli kjent med flere klatrefelt i Oslo-området.

Kursleder tar kontakt og gir informasjon om oppdatert oppmøtested innen kurset.

Fredag kveld oppmøte kl. 17.00 og kursslutt ca. kl. 21.00

Lørdag og søndag oppmøte kl. 09.00 og kursslutt ca. kl. 17.00

Generell informasjon

Pris
Kr 2499,- Kursprisen inkluderer instruksjon.
Ikke-medlemstillegg kr 700. Bli medlem i DNT her.  På dette kurset får DNT medlemmer mellom 16 –og 26 år en rabatt på kr 1000,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond

Forkunnskaper
Dette er et nybegynnerkurs, og det stilles ingen krav til forkunnskaper utover at du er i alminnelig god form. Aldersgrense for kurset er 16 år.

Gradering

Kost og losji
Ta med en god matpakke og nok drikke til aktive dager i fjellveggen.
Deltakerne bor hjemme eller ordner overnatting selv.

Transport
Du må selv ordne med transport til kursstedene.

Kart
Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken

Utstyr

Personlig utstyr
Klatreboka av Ragnar Bell, kan bestilles ved påmelding. Oversikt over personlig klatreutstyr og annet utstyr vil du få av kursleder i forkant av kurset.

Leie av utstyr
Alt utstyr, unntatt klatresko, kan leies. Pris for komplett pakke er kr 300,- for kurset. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding, eller senest to uker før kursstart.

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Nybegynnerkurs klatring

Klatring er den perfekte avkobling. Du blir sterk og smidig, og det utvikler deg mentalt. På vårt nybegynnerkurs vil vi gi deg en innføring i en spennende verden. Vi lærer ...