AVLYST - Klatreopplevelser ved Stetind 2018

Fellestur

Fra dato
26. juli 2018 kl. 11:00
Til dato
29. juli 2018 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Klatretur, Fjelltur, Topptur, Fjellsport,
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen, Narvikfjellene (se kart)
Turkode
11912
Dette arrangementet er over!

Denne turen er dessverre avlyst. 

Stetind er Norges spektakulære Nasjonalfjell og et landemerke i Nordland. ”Et fjorten hundredemeters eventyrslott av sølvgrå granit.” (Peter Wessel Zapffe).  Bli med oss til Stetind og på klatreopplevelser i området rundt. Se artikkel om klatreopplevelser ved Stetind som ble gjennomført sommeren 2015.

 

Program

Stetind er hovedmålet for turen. Og med mindre det blir veldig dårlig vær alle dagene blir det tur på Stetind. Dersom været er veldig imot oss kan normalveien være et alternativ. Det er også mange andre flotte fjell i nærheten av Stetind. Høyaktuelle turer for de andre dagene er Kugelhornet, Hamarøyskaftet og Tilthornet som ligger på andre siden av fjorden Vi legger opp til tur hver dag, også på ankomst og avreisedagen, turene kan bli noe kortere disse dagene.

Kursleder vil ta nærmere kontakt med deltakerne innen kursstart.

Oppmøte kl. 11.00 på Harstad/Narvik lufthavn. Turavslutning kl 17.00 på Harstad/Narvik lufthavn.

 

Generell informasjon

Pris
Kr 10 999,-. Turprisen inkluderer turledelse og leiebil som brukes på turen. Ikke-medlemstillegg kr 700. Bli medlem i DNT her.

Forkunnskaper
Du må kunne sikre og ha brattkort eller grunnkurs i klatring. Turene vi skal klatre er grad 5 og 5-. Du må kunne følge på topptau på grad 5. 

Aldersgrense for turen er 18 år.

Gradering

 
Kost og losji
Vi overnatter i telt, enten i naturen eller i telt på campingplass. Eventuell kostand for overnatting på campingplass kommer i tillegg. Vi har et felles stort samlingstelt. Kost ordnes av hver enkelt deltaker, men det blir felles middager (spleiselag). 

Transport
Du må selv komme deg til og fra Harstad/Narvik lufthavn. SAS, Widerøe og Norwegian har daglige flyvninger hit. Vi anbefaler ta du er rask med å bestille bilett.


Kart
Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken. Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Rutebeskrivelser finnes blant annet i "Breføreren" (DNT 2001) og "Klatrefører for Jotunheimen" (Norsk Tindeklubb 2005).

 

Utstyr

Klatreutstyr
Du må selv ta med klatresele, svasko, nøttepirker, 2 karabiner, taubrems og karabin, slynge (120cm) og hjem.

Personlig turutstyr
Bekledning for høyfjellet: vind- og vanntett ytterbekledning, lue, hals/skjerf, votter, tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker og ekstra klesskift.

Turutstyr: telt, liggeunderlag, sovepose, primus, kokekar, tallerken, bestikk, hodelykt, termos, drikkeflaske, solbriller, solkrem, toalettsaker.

Øvrig utstyr: Se DNT Oslo og Omegns utstyrsliste for sommerfjellet.

 

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

 

Nyhetsbrev og Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

AVLYST - Klatreopplevelser ved Stetind 2018

Denne turen er dessverre avlyst.  Stetind er Norges spektakulære Nasjonalfjell og et landemerke i Nordland. ”Et fjorten hundredemeters eventyrslott av sølvgrå granit.” (Peter Wessel Zapffe).  Bli med oss til Stetind ...