Toppturer fra Torfinnsbu

Fellestur

Fra dato
17. august 2018 kl. 08:00
Til dato
19. august 2018
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Bretur, Fjellsport, Topptur, Fjelltur
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
11911
Dette arrangementet er over!

Ved bredden av Bygdin og foten av de trolske Torfinnstindane ligger Torfinnsbu – en koselig selvbetjent hytte like sør for Jotunheimen. Med Torfinnsbu som utgangspunkt, er målet for helgen å bestige blant annet Kvitskardtinden (2193) og Nørdre Kalvehølotinden (2019), begge 2000-metertopper med fantastisk utsikt til Torfinnstindane og Jotunheimen i nord.

 

Program

 

Fredag:
Vi tar Valdresekspressen fra Oslo Bussterminal kl. 08:35 som ankommer Bygdin kl. 12:43. Derfra går båten til Torfinnsbu kl. 13:30, med ankomst kl. 14:15. Fredag ettermiddag og kveld lager vi felles middag på hytta, blir kjent og planlegger turene for de neste dagene. Det er også mulig å komme seg til Bygdin med private biler. Vi oppfordrer i så fall til samkjøring.

Lørdag:
Målet for denne dagen er å bestige Kvitskardtinden (2193), gjerne via Vestre Torfinnstind (2085) og Torfinnsegge. Fra Torfinnsbu går det bratt oppover mot Vestre Torfinnstind. Uren kan være ganske løs noen steder, og vi anbefaler derfor å ha med hjelm. Ryggen smaler en del av ut mot toppen og må karakteriseres som luftig, men det er rikelig med gode tak. Fra Vestre Torfinnstinden følger vi eggen nordover med relativt enkel adkomst til Kvitskardtinden. Returen fra Kvitskardtind går sørover via Kvitskardoksle (2065), eventuelt ned nordvestryggen og så sørover til Langedalen. Ved dårlig vær kan vi enten gå denne ruten begge veier uten å gå innom Vestre Torfinnstind, eventuelt holde oss på merket sti i Langedalen mot Galdebertjednet og Galdebergtinden.

Søndag:
Målet for denne dagen er å bestige Nørdre Kalvehølotinden (2019). Denne turen innebærer bratt klyving på flere passasjer. Hvis vi har mer krutt i beina når vi har nådd toppen, kan vi fortsette nordover til Midtre (2122), Vestre (2208) og Austre (2178) Kalvehøgde. Alle tre toppene er relativt enkle å nå fra Nørdre Kalvehølotinden. Retur går samme vei tilbake til Torfinnsbu. Herfra tar vi båt til Bygdin kl. 16:30, som korresponderer med Valdresekspressen tilbake til Oslo. Bussen ankommer Oslo Bussterminal kl. 22.10. Ved dårlig vær følger vi stien langs vannet tilbake til Bygdin Fjellhotell og venter på bussen der.

Generell informasjon

 

Pris
Kr 600,-. Prisen inkluderer turledelse, og felles middag fredag og lørdag.

Overnatting på Torfinnsbu og båttransport t/r Torfinnsbu, samt busstransport til og fra Oslo Bussterminal, frokost, niste og snacks alle dager dekkes av deltakerne og betales under turen. Bussbillett bør forhåndsbestilles.Ikke-medlemstillegg kr 700. Bli medlem i DNT her.

Forkunnskaper
Turen krever god fysisk form da det er solide dagsetapper og bra med høydemeter. Turen krever at deltakerne er komfortable med høyder da noen av toppene både er luftige og krever klyving.

 
Kost og losji
Turleder handler inn til felles middag fredag og lørdag, mens frokost, lunsj og snacks alle dager må ordnes av den enkelte selv. Vi overnatter på Torfinnsbu begge netter. Dette er en selvbetjent hytte, der det er mulig å kjøpe tørrmat som kjeks, knekkebrød og havregryn, samt noe pålegg fra matlageret. Det er dyner/tepper på hytten, men alle må ta med eget sengetøy eller lakenpose.


Transport
17.08.2018: Valdresekspressen fra Oslo Bussterminal til Bygdin kl. 08:35-12:43. Båt fra Bygdin til Torfinnsbu kl. 13:30-14:15.

19.08.2018: Båt fra Torfinnsbu kl. 16:30-17:15. Valdresekspressen fra Bygdin til Oslo Bussterminal kl. 17.50-22.10.

NB! Alle tidspunkter er basert på ruter for 2017. Vi tar forbehold om endring i rutetidene.


Kart
Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon, eller "Breføreren", DNT 2001. Kart og annet turutstyr kan kjøpes hos Turinformasjonen i Storgata 3 eller på Nettbutikken til rabattert pris for medlemmer.

 

Utstyr
Øvrig utstyr: Se DNT Oslo og Omegns utstyrsliste for sommerfjellet: pakkeliste sommer.
 

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

 

Nyhetsbrev og Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Toppturer fra Torfinnsbu

Ved bredden av Bygdin og foten av de trolske Torfinnstindane ligger Torfinnsbu – en koselig selvbetjent hytte like sør for Jotunheimen. Med Torfinnsbu som utgangspunkt, er målet for helgen å ...