Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Brekurs- og bretur - meld deg på

Foto: Stine Wike

Ønsker du å oppleve isbreenes spektakulære landskap av dype sprekker og istunneller? Har du lyst til å kunne forsere spennende is og nå de flotteste 2000-meters toppene i Norge? På brekurs lærer du om breen, veivalg og ferdsel, bruk av tau, stegjern, isøks og sikringsmidler, kameratredning og hvordan du trygt kan oppleve breen.

Vi vandrer over endeløse hvite sletter, klatrer i spaktakulære brefall og mektig blåis, beveger oss dypt inne i grotter og vi krysser breer på langs og på tvers.

Bli med inn i brevandringens verden med DNT fjellsport Oslo sine dyktige instruktører og turledere. Vi byr på både turer og ulike kurs for både nybegynnere og litt viderekomne.

BREKURS OG -TUR

Et brekurs for ungdom eller bretur på Demmevass med utsiktsdass er en klassiker. Denne eventyrlige perlen var grunnlaget for etableringen av bre- og fjellsportmiljøet i DNT og klamrer seg fortsatt til en liten fjellhylle rett ved Hardangerjøkulens mest spektakulære brefall; Rembesdalsskåkji.

Brekurs med DNT fjellsport Oslo gir deg en innføring i brevandringens verden og hvordan du kan oppleve det spektakulære islandskapet på en tryggest mulig måte.

27. juni – 1. juli: Intensivkurs bre, Jotunheimen, Sognefjellshytta

18. – 22. juli: Intensivkurs bre, Krossbu

10. – 15. juli: Brekurs for ungdom, Demmevasshytta

12. – 15. juli: Brekurs for klatrere – tomannstaulag, Sognefjellshytta

30. august – 2. september: Bretur Hardangerjøkulen – Demmevasshytta​​​​​​​

FJELLSPORTKURS

De høyeste toppene og traversene i høyfjellet finnes ofte i kombinasjon med breer. På fjellsportkurs hos DNT fjellsport Oslo lærer du om tinderangling, klatring i fjell og ferdsel på bre.

6. – 12. juli: Fjellsportkurs, Sognefjellshytta

6. – 12. august: Fjellsportkurs, Hurrungane


Demmevasshytta
Demmevasshytta Foto: Anne Mjaaland

Skrevet av Heidi G. (dublett) Degnes-Ødemark 25. april 2018