Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.
Foto: Marius Dalseg Sætre

Tre toppturer du bør få med deg 

Sommerfjellet lokker, og her kommer tre toppturer du bør få med deg. 

Drømmesommeren i Norge vil ingen ende ta, og fjellene lokker. Lars Monsen sender "minutt for minutt" fra Norges vakre fjellområder, og det er ikke rart man blir inspirert til å komme seg til fjells. Vi har listet opp tre toppturer hvor man får oppleve alt fra 2000-metertopper, fantastisk utsikt og skjulte perler. 


1. 2000-metertopper i Rondane. 

Få med deg et utvalg av Rondanes ti 2000-meterstopper med majestetiske kulisser. Vi går også den spennende og utfordrende Smedeggen som er en luftig rygg med klyving på turen mellom Veslesmeden til Storsmeden. Det blir også besøk til noen topper under 2000 meter på denne turen. Av turisthytter besøker vi både Bjørnholia og Rondavassbu. På sistnevnte tilbringer vi to netter. Vi går også forbi Jutulhogget rett ved Rondvassbu.

For mer informasjon og påmelding, klikk her

2. Toppturer fra Torfinnsbu

Ved bredden av Bygdin og foten av de trolske Torfinnstindane ligger Torfinnsbu – en koselig selvbetjent hytte like sør for Jotunheimen. Med Torfinnsbu som utgangspunkt, er målet for helgen å bestige blant annet Kvitskardtinden (2193) og Nørdre Kalvehølotinden (2019), begge 2000-metertopper med fantastisk utsikt til Torfinnstindane og Jotunheimen i nord.

For mer informasjon og påmelding, klikk her

3. Topper i hjertet av Jotunheimen 

Dypt inne i hjertet av Jotunheimen, skjult bak høyere fjell i vest, nord og øst, ligger en rekke flotte fjellrygger og tinder som godt bevarte «hemmeligheter» og bare venter på fjellvandrere som tar turen lengst inn i Jotunheimens midtre. Vi går fra Leirvassbu til Fondsbu tvers gjennom Jotunheimens midtre med bestigninger av topper på veien.

For mer informasjon og påmelding, klikk her


Rondane
Rondane Foto: Trond Giæver Myhre

Skrevet av Sofie Torlei (dublett) Olsen 19. juli 2018