Ekspedisjonsfestival på Kobberhaughytta

30.oktober inviterer Hvitserk og DNT Fjellsport Oslo til en hyggelig helg i Nordmarka.

Det blir spennende ekspedisjonsforedrag fra dyktige eventyrere og lærerike workshop hvor du kan tilegne deg nyttig kunnskap for å realisere din turdrøm.Hvitserk og DNT Fjellsport Oslo går i høst sammen om å arrangere ekspedisjonsfestival på Kobberhaugen i Nordmarka - DNTs storstue i hjertet av Nordmarka. Festivalen som arrangeres i månedsskiftet oktober/november har som mål å samle turglade mennesker til en sosial, inspirerende og lærerik helg.

På Nordmarkas hyggeligste hytte kan du fra 30. oktober til 1. november møte noen av Norges mest profilerte eventyrere og få spennende foredrag og inspirerende turhistorier. Du kan høre foredrag og bli med på kurs der du blant annet lærer førstehjelp, GPS-bruk, turfotografering, pulktrening og andre ting som kan være nyttige for deg som vil på tur eller ekspedisjon. Festivalen passer for deg som lenge har drømt om å dra på langtur, har en turdrøm du er nær ved å realisere eller vil bli inspirert av de som har vært på ekspedisjoner.

Det er mulighet for å bo innendørs på Kobberhaugen, eller om du har lyst å starte ekspedisjonsforberedelsene på festivalhelgen kan du bo ute i telt. Er du ikke helt komfortabel med primusen din, kan du spise inne på Kobberhaugen og kjøpe matbillett sammen med festivalpasset. I løpet av festivalen skal det også kåres en uoffisiell norgesmester i dekktrekking, det er bare å begynne treningen allerede nå. Dette blir en veldig hyggelig festivalhelg med gode turhistorier, god stemning og god mat.

Av eventyrere du kan høre kan vi avsløre at Tonje Helen Blomseth kommer, hun har blant annet gått Norge både på kryss og tvers, vært en måned på loffen i Sylane og gikk 1600 km på ski alene i mørketiden i Sápmi. Skjønt, helt alene har hun ikke vært, Tonje har nemlig trofaste følgesvenn i sin kjære Nanni som er en Alaska Malamute. Fra en oppvekst i Trøndelag har den temperamentsfulle jenta gjort Finnmarking av seg og tilbringer mesteparten av sin tid ute på den vakre Finnmarksvidda sammen med beitende rein, samboeren og deres tre hunder. Tonje kommer med både en bok og tv-serie i høst og har livsmottoet "følg drømmen, ikke strømmen". Vi gleder oss til å høre henne fortelle fra sitt eventyrlige liv.

Randi Skaug kommer også, hennes liste over ekspedisjoner imponerende lang og allsidig. Randi er kanskje mest kjent for å være den første norske kvinne til å bestige Everest, men på ekspedisjonsfestivalen skal hun fortelle om sitt møte med frykt, kaldt vann og 400 gyldne øyeblikk - underveis i SAKTERUTA. En padletur langs Nord-Norgekysten i havkajakk. Ekspedisjonen ble en annerledes reise enn først tenkt – og veldig mye bedre.

Turprogrammet vil oppdateres fortløpende på festivalens Facebook-side https://www.facebook.com/events/996204087068877/

Peisestua er varm fra 18.00 på fredag 30.oktober (festivalprogrammet starter kl 19.00) og varer til søndag ettermiddag 1. november.

Påmelding til info@hvitserk.no send navn, tlf nummer og hvilket festivalpassalternativ dere ønsker.

Priser på festivalen:

Overnatting inne på Kobberhaughytta + mat inkl.+ festivalpass                    2400 kr
Overnatting i telt + mat inkl + festivalpass                                                          1400 kr
Overnatting i telt + festivalpass                                                                              600 kr

Vi oppfordrer alle som deltar på festivalen til å donere 50 kroner (eller mer) til Stiftelsen Varde sitt arbeid for gjenoppbygging av skoler i Nepal.

www.stiftelsenvarde.no

Skrevet av Marit Vidnes 24. august 2015