Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Bli med å utforske Norges breer i sommer!

Smørstabbreen
Smørstabbreen Foto: Tor Berge

Drømmer du om å bestige Norges høyeste topper, klatre i mektige brefall eller krysse endeløse hvite landskap? Beskue og forsere det mektige brelandskapet med sine uendelige varianter av fargespill, formasjoner og uvanlige fenomener? 

På breer er det alltid noe nytt å utforske og mulighetene for lek og oppdagelse er uendelige. Ved å krysse en bre har du plutselig tilgang til langt flere områder og du kan bestige de mest avsidesliggende og eksklusive 2000-toppene i Norge. 

Brekurs med DNT fjellsport Oslo gir deg en innføring i breens fascinerende verden og hvordan du trygt kan oppleve den. Du vil lære om bruk av tau, stegjern, isøks og sikringsmidler og hvordan du benytter dette i ferdsel og kameratredning.

Ta del i sommerens program sammen med DNT fjellsport Oslo sine dyktige instruktører og turledere. Vi byr på ulike kurs og samlinger for både nybegynnere og viderekomne. 

7.-9. mai Fjellsportsamling på Krossbu

Denne helgen inviterer vi til en hyggelig og sosial fjellsport samling ved foten av Smørstabbsbreen. Målet med samlingen er at både erfarne og ferske skikjørere og tinderanglere skal få en felles møteplass i et flott høyfjellsområdet. 

30. juni- 4. juli Brekurs i Jotunheimen

På dette brekurset får du kunnskap om hvordan breen beveger seg, om veivalg, ferdsel og utstyr, hvordan du trygt kan ferdes og oppleve breen. 

14. juli - 17. juli Over Jostedalsbreen - Flatbrehytta - Tungestølen  - i patentførernes fotspor

Jostedalsbreen med dens brearmer, stupbratte fjellsider og vide utsyn, hører med til de gjeveste turistattraksjoner i Norge. Planen er å gå fra Flatbrehytta i Fjærland over breen til nye Tungestølen i Veitastrond.

14. - 18. juli og 28. juli - 1. august  Brekurs Hardangerjøkulen- Demmevasshytta

På disse brekursene lærer du hvordan du trygt kan ferdes og oppleve breene. De er satt til en av Norges vakreste hytter ved foten av Hardangerjøkulen som garantert vil gi en spektakulær opplevelse.  

26.-29. august Jubileumstur til Demmevasshytta 125 år

Bli med på feiringen av Turistforeningens juvel Demmevasshytta som fyller 125 år i år! Denne eventyrlige perlen var grunnlaget for etableringen av bre- og fjellsportmiljøet i DNT og klamrer seg fortsatt til en liten fjellhylle rett ved Hardangerjøkulens mest spektakulære brefall; Rembesdalsskåkji. Hytta ble bygget i 1896 og var en gang DNTs mest besøkte hytte. I dag er den en av de mest utilgjengelige hyttene som eies av DNT Oslo og Omegn.

20. juli- 25. juli Fjellsportkurs nivå 1 Jotunheimen

De høyeste toppene og traversene i høyfjellet finnes ofte i kombinasjon med breer. Fjellsportkurset hos DNT fjellsport Oslo gir deg et grunnlag for helhetstenkning rundt høyfjellsaktivitet når det gjelder bre, snø, is og fjell. Du vil lære om tinderangling, klatring i fjell og ferdsel på bre. 


Skrevet av: Sigrun Ente

Demmevasshytta
Demmevasshytta Foto: Anne Mjaaland