5 år med Fjellsportkveld!

Friluftshuset på Sørenga
Friluftshuset på Sørenga Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Vet du hva Klatrebibelen, isbading, kajakk og julegrøt har til felles? De har alle vært tema på en Fjellsportkveld! I anledning 5 års jubileet for disse månedlige arrangementene i regi av DNT Fjellsport feirer vi med 5 ganger hurra og et lite tilbakeblikk. 

De siste 5 årene har vi gjennomført 31 Fjellsportkvelder med tilsammen 1215 deltagere – og 100 kilo snacks. Vi har vært på flere turer, badet, buldret og hatt varierte opplegg på Friluftshuset. Der har vi hørt Ulrikke og Maximillian fortelle om sin kitetur over Grønland, Geir Evensen snakke om sikker klatring, og vi ble alle bergtatt av Ralph Høybakk, den 83 år gamle eventyreren som fortalte om sine imponerende ekspedisjoner. Mannen som ble truffet av lyn over 6800 moh., tok doktorgrad som 79 åring og fortsatt holder koken. 

Fjellsportkvelder er et gratis arrangement der en gjeng ildsjeler i DNT Fjellsport Oslo legger til rette for sosiale og faglige aktiviteter, turer, foredrag, workshops eller quizer for alle Oslos fjellsportsinteresserte. Det er et forum med lav terskel for å snakke med sidemannen og bli kjent med likesinnede, bli inspirert av dyktige instruktører og foredragsholdere eller dele vårens spektakulære bestigning. 

Så fort Oslo åpner igjen står vi parate med årets fjellsportkvelder. Vi kan allerede nå friste med to inspirerende arrangementer: Klatring i Afghanistan med Kaisa Markhus og Seven Summits med Steinar Salte. Men først og fremst skal vi feire oss selv med et heidundrende jubileumsarrangement. 

Følg med videre, vi gleder oss!

3 frivillige om Fjellsportkvelder:

Silje Holstad (31) 

Hva er gøy med å være frivillig? 

Det er gøy å være frivillig fordi jeg møter mange friluftsintetesserte, som har mange spennende historier. Det er ekstra gøy å få være med på å inspirere andre som nylig har oppdaget fjellsport. 

Hvorfor bør man komme på fjellsport kveld? 

Jeg mener man bør komme på fjellsport sine samlinger fordi man kan lære noe nytt, møte likesinnede og ha en veldig hyggelig kveld! I tillegg kan man buldre gratis eller ta seg et bad i forkant av kvelden;) 

Hvilken fjellsport kveld husker du best? 

Det har vært mange fine kvelder å velge mellom og det er vanskelig å trekke frem en spesiell. Allikevel vil jeg trekke frem de gangene vi har padlet kajakk og kanskje foredraget med Annelie Pumpe, svensk eventyrer, var veldig inspirerende!

Kjetil Nordanå (34) 

Hva er gøy med å være frivillig? 

Det er gøy å bidra, møte nye folk/foredragsholdere og ikke minst kunne spise gratis chips! 

Hvorfor bør man komme på fjellsportkveld? 

Man blir inspirert, får møte kule folk og det er den perfekte «pause i hverdagen» 

Hvilken fjellsportkveld husker du best? 

Det må være da jeg skulle vise film, og min PC hang seg. Det tok halvannen time å utbedre - lenger enn filmen. Selv etter så lang tid med tekniske problemer satt alle der og ventet. Men de hadde begynt å hilse på hverandre og praten gikk. I mitt stress, fant jeg ut at det var det dette egentlig handlet om, at folk er der for å bli kjent med andre (under den betingelsen at de er villig til å se en klatrefilm)

Lene Leonhardsen (42) 

Hva er gøy med å være frivillig? 

Man får være med å velge ut interessante foredragsholdere og kommer i kontakt med andre som er interessert i fjellsport. 

Hvorfor bør man komme på Fjellsportkveld? 

Du blir inspirert, møter hyggelige folk som er interessert i det samme som deg (og du får spise så mye sjokolade som du vil ;-)) 

Hvilken Fjellsportkveld husker du best? 

Ralph er alltid en inspirasjon.

Skrevet av Jasemin Folvik Adem 29. april 2021