Basecamp 2019 (16-19år)
Basecamp 2019 (16-19år) Foto: Jasemin Folvik

Lyst til å starte med klatring?

Vi arrangerer klatrekvelder og klatrekurs på alle nivåer, enten du er helt fersk eller allerede en habil klatrer: klatrekurs fra inne til ute, nybegynnerkurs i klatring, klatrekurs i naturlige sikringer, kurs i kameratredning, fjellsportkurs og alpin klatring. Gjennom kurs får du nye turkamerater som du kan nå nye høyder sammen med. Dette starter allerede i mai, slik at du blir klar for tidenes klatresommer.

Ta steget fra klatring inne på klatresentrene og ut til de utallige klatremulighetene som finnes i Osloområdet. Vi lærer deg det som skal til for at du trygt skal kunne sette opp topptau utendørs og lede på bolter.

Klatring på egne sikringer gir en helt annen frihet enn å klatre på bolter i etablerte klatrefelt. Våre erfarne instruktører gir deg en innføring i dette håndverket på våre klatrekurs i naturlige sikringer.

På våre fjellsportkurs kan du lære om både tinderangling (klatring og klyving blant tinder og egger) og ferdsel på bre i vakker høyfjellsnatur i Jotunheimen. 

Ved å kunne kameratredning, har du mulighet til hjelpe deg selv og klatrepartneren din dersom uhellet skulle være ute.

Sjekk ut klatrekursene til våren og sommeren.

På mange av turene og kursene våre får DNT medlemmer mellom 18 og 26 år en rabatt, sponset av DNT ung Oslo og Frifond. 

Det lønner seg å være medlem i DNT. Da får du gode priser på DNT-hyttene og rabatt på turer og kurs. Les om medlemsfordeler og priser.

Aktivitetar som klatring er stadig meir populært blant ungdom.
Aktivitetar som klatring er stadig meir populært blant ungdom. Foto: DNT
Tinderangling på Slingbys Topp med DNT Fjellsport Sunnmøre.
Tinderangling på Slingbys Topp med DNT Fjellsport Sunnmøre. Foto: Mads Erik Eriksson, DNTs fotokonkurranse